Nadawcy może i "tną" bitrate a kablówka to nie!!!??
Edit
godz. 16.45
No i nie dostałem neta 20Mb za 59zł. Za to będę miał
30/3Mb za 50zł!
Już wyjaśniam w jaki sposób. Najlepiej sprawdzić jak to wygląda organoleptycznie, czyli samemu.
Dlatego też poszedłem do BOK i tam uzyskałem informację, że jeżeli chcę przedłużyć umowę to w "nowej promocji" będę musiał zapłacić drożej. Za szybsze łącze (mam 6Mb) jeszcze drożej. Dlatego też zrezygnowałem z internetu w MM.
Poszedłem do konkurencyjnej sieci kablowej (siedzibę mają w tym samym budynku) i tam zaoferowali mi łącze 30/3Mb za 50zł przy umowie na 24 miesiące (nowe światłowody - znajomi, którzy mają od nich internet nie narzekają). Jeżeli wziąłbym od nich jeszcze TV cyfrową to przy połączeniu usług byłoby trochę taniej. Jednakże właśnie sobie obliczam ile by mnie to wyniosło i tutaj niestety nie jest tak różowo. Wychodzi drożej niż w MM za TV cyfrową i to dość sporo, bo niby analog wliczony w cenę, ale pakiet podstawowy Basic 48zł. Do tego pakiety tematyczne, plus opcja za HD ( u mnie mus - teraz z MM mam 13 kanałów w HD) i wychodzi ponad 100zł. ( mam jeszcze umowę na TV analogową w MM - 29zł.....)
Wracając do MM, pani w BOK bez żadnych emocji przyjęła oświadczenie o rezygnacji z internetu i z uśmiechem mnie pożegnała. Zobaczymy czy zadzwonią z Działu utrzymania klienta (czy jakoś tak on się nazywa) do kolegi dzwonili z pytaniem dlaczego zrezygnował...