xolzok napisał:Mam pytanko do posiadaczy 6Mb. Czy wy rzeczywiście wyciągacie te 6Mb (lub 8 Mb w nocy)?
U mnie chyba od weekendu mam max. 5 Mb nawet po 23-ciej (ściągałem testowy plik test.tmp z MM). Na speedtest.pl mam max. 2 Mb.
Czy to coś u mnie czy ogólnie kuleje?
xolzok napisał:Dzisiaj o 6:30 rano też miałem 8Mb. Niestety do północy było cienko.
pattro napisał:dekoder HDD to dobry ruch z ich strony ale pięc rzeczy mnie martwi :
1.Cena - znając MM będzie mocno wygórowana
2.Jakoś - jeżeli dekoder z HDD będzie takiej jakości jak obecny dekoder to ja dziękuje...
3.Starzy użytkownicy DTV w MM - pewnie znowu będą jaja z tym aby mieć nowy dekoder, tak jak było to w przypadku pakietu Komfort.
4.Zasięg usługi - jeżeli dekoder HDD będzie wprowadzany w Polskę tak jak nowe kanały/pakiety, to do mnie nowe kanały te 5 ( Tv Puls Kino Polska itp ) dojdzie do Gorzowa Wlkp gdzieś w 2011 roku jak dobrze pójdzie to komfort wejdzie w 2012 a dekodera HDD będę mógł się spodziewać do 2015 :hihi:
5.Pojemność - jeżeli poniżej 250 GB to nie ma po co wchodzić na rynek taki dekoder ale pożyjemy zobaczymy.
Do 2011 MM ma wyłączyć przekaz analogowy ale czarno to widzę w takim
tępię ...
pattro napisał:tak z nudów policzyłem ile nie ma kanałów w moim mieście a którymi szczycie się MM na swojej stronie to wyszło ich (uwaga) aż 19 !!!
istne oszustwo i tyle ..... ( za 25 dni koniec z DTV )
TOMGDY napisał:Wie ktoś dlaczego na TVN 7 w SD jest dolby digital a na TVN HD zwykłe stereo ??
TVN HD jest flagowym kanałem i nadawca jak tylko może łączy go z dźwiękiem DD ale nasza wspaniała MM już nie. W zamian za to MM dodaje DD do TVN 7. Widzi ktoś w tym logikę i może nam rozjaśnić zagadnienie ??
Pozdrawiam
xolzok napisał:Mam pytanko do posiadaczy 6Mb. Czy wy rzeczywiście wyciągacie te 6Mb (lub 8 Mb w nocy)?
U mnie chyba od weekendu mam max. 5 Mb nawet po 23-ciej (ściągałem testowy plik test.tmp z MM). Na speedtest.pl mam max. 2 Mb.
Czy to coś u mnie czy ogólnie kuleje?
Jakieś źródło?marciniozo napisał:Vanish
Cyfyrzacja dotyczy całości nadawania a nie tylko TV satelitarnych...
masloww napisał:TVN HD bez DD5.1 to pewnie też efekt przyoszczędzenia na jakości; inni operatorzy jak np. UPC jakoś mają TVN HD z DD5.1
krzylosiak napisał:Oferta DTV nie jest w całej Polsce jednakowa-u mnie tzn. w Chełmie nie ma nawet tych starych nowych kanałów
maciekalisz napisał:1. No cena nie wiadomo.
2. Stb ma troche zmieniona obudowe - przedni panel pochyły. Wbudowane dwie głowice(jedno nagrywa, drugie ogląda), timeshift a tak pozatym menu takie samo tylko dochodzą opcje dysku. Na początek podobno ma być 150 GB. Co pozwoli na zapis około 60 H materiału SD lub okolo 20 H HD.
3. Nie bedzie problemu - wiadomo tylko cena.
4. Jak ruszy to pełną parą na całą polske - kiedy - nie wiadomo. A programy masz już od wczoraj wszystkie w Gorzowie
5. Jak pisałem wyżej 150 GB zapewne na razie.
Dziwne - bo oferta w całej Polsce odnośnie DTV jest już taka sama - od 2 dni
Bo TVN nie chce MM puścić sygnału w DD - technicznie to nie problem - wiadomo że TVN trzyma z N i chcą bardziej tą platforme promować. Przecież na TVN SD też jest tylko stereo. A TVN 7 - jak sie da i nadawca nadaje to sie przesya jak jest od nadawcy. Panowie życie operatora to nie tylko sprzęt ale jeszcze do tego marketing. A te dwie rzeczy nie zawsze idą parą.
Grzej na infoilinie - sprawdzą parametry modemu - może sygnał do bani. I pytanie czy nie jedziesz przez przypadek przez WIFI - czesto sie zdarza że wifi nie potrafi przepompować tej 6 a co dopiero 8 MBit.
O kurde, myslalem ze to tylko w MM takie cyrki sa z dekoderemmasloww napisał:to znaczy ten STB z HDD będzie dokładnie taki sam jak ma Vectra (320 GB)
http://www.vectra.pl/pvr,1,1,4.html
tylko jak zwykle MM przyoszczędzi na dysku;
problemy pewnie te same będą - ciągła praca dysku
http://www.facebook.com/topic.php?u...art=300&hash=9111972c3f4c80e1c29efc3c9a01a26f
http://www.facebook.com/topic.php?u...art=150&hash=5c7a99fdf27af3aa6cead141b3aacbad
http://www.facebook.com/topic.php?uid=95698725961&topic=11207#topic_top
TVN HD bez DD5.1 to pewnie też efekt przyoszczędzenia na jakości; inni operatorzy jak np. UPC jakoś mają TVN HD z DD5.1
10 zł dodatkowo co miesiącmaciekalisz napisał:1. No cena nie wiadomo.
stogdy napisał:10 zł dodatkowo co miesiąc
100 zł aktywacja
Zdawałem dzisiaj pudło i miałem taką propozycję.
aby nadawać sygnał analogowy nie trzeba mieć sygnału źródłowego analogowego; przypuszczam, że większość programów jak nie wszystkie które są obecnie nadawane analogowo w kablu pochodzi z cyfrymarciniozo napisał:...jeżeli poszczególni nadawcy przejdą na cyfrę to raczej z przyczyn ekonomicznych analog wyłaczą i nie będzie skąd brać sygnału...