Kiki ma racje. System Philipsa to strzal w kolano, bez przystawki ani rusz.Cześć,
Kiki super doradziłeś koledze micmus. Ja mam dylemat który ekran da lepszy obraz, lepiej skaluje i ma bardziej rozbudowany system:
SONY XR-75X90L vs PHILIPS 75PML9019.
Pozdrawiam, Futurree
Cześć,Cześć,
TAK obstawiałem że napiszesz ale SONY XR-75X90L to tylko full array LED ( i tych stref wygaszania ma coś poniżej 100).
PHILIPS 75PML9019 to już miniLED i zgodnie z teorią winien dać lepszy obraz.
I mam zagwozdkę który
Cześć,
Na konkurencyjnej stronie:
75PML9019 vs XR75X90L
Sony daje lepszy obraz pomimo Full Array LED.
Philips jest atrakcyjniejszy ze względu na Ambilight i HDMI który obsługuje wszystkie formaty dźwięku HD i ATMOS.
Jurto idę na sklep i popatrzę jak to wygląda w praniu.
TV zakupiony, powieszony odpalony, pierwsze wrażenia mega obraz na razie bez kalibracji używam kinowy, taki jak lubie stonowany bez jaskrawych kolorów zobaczymy czy po zamówionej kalibracji będzie różnica.Kiki dzięki za info ale jednak na miejscu kupiłem żeby mieć na święta i jednak padło na X90L Jak odbiorę to podzielę się odczuciami
75X90L i drugi dla teścia 65X90L w sumie rabatu 1600 więc 75X90L wyszedł mnie 6299Cześć,
Gratuluję zakupu X90L. Pytanie jaka wielkość i jaka cena?
Ja już jestem po testach salonowo/marketowych SONY XR-75X90L vs PHILIPS 75PML9019 i powiem krótko, jeżeli chodzi o obraz, skalowanie, czerń. Sony wygrywa zdecydowanie.
Philips wygrywa półką cenową i ambilight.
Oczywiście tak to widzi moje oko
I teraz najważniesza sprawa, obok stał jeszcze OLED C4 77" i mnie zahopnotyzował swoim obrazem.
Co najważniejsze jest w TV - dla mnie jakość obrazu. Zbieram na oleda i tyle w temacie. Wytrzymam jeszcze rok do następnego black lub dobrej ceny
POZDRAWIAM.
+dodatkowo voucher na 589pln75X90L i drugi dla teścia 65X90L w sumie rabatu 1600 więc 75X90L wyszedł mnie 6299
Witam
Co do tv Philips 9019 to ja się nim rozczarowałem. Owszem treści 4K i gry śmigają jak należy ale sport to jakiś koszmar. Mój poprzedni ponad dziesięcioletni LG led z krawędziowym podświetlaniem dawał lepszy obraz jeśli chodzi o sport. Próbuje w ustawieniach zmieniać ale nie wiele to daje...
Tak więc chyba wystawie go na sprzedaż...