TV 75 cali mini led Philips Xtra 2024

micmus

Member
Bez reklam
Tak zgadza się znam ten temat. Ale … nie zrobi tego za 0 zł. A tu miałem to gratis, cenę najniższą na rynku za TV (na Ceneo nie było tak tanio) i jeszcze transport i montaż. Naprawdę nie wypadałoby oczekiwać więcej :)

micmus

Member
Bez reklam
Każdy wybiera pod siebie - ważne żeby być zadowolonym ze swoich wyborów. Jakby każdy miał jednakowe oczekiwania byłby produkowany 1 telewizor i wszyscy mieliby taki sam 😉

Ja tylko mogę potwierdzić, że te philipsy mini led nie mają problemów z czernią i wyciekami światła. No przynajmniej mój egzemplarz nie ma takiego problemu. Najwięcej było negatywnych komentarzy na forach zagranicznych na początku produkcji serii 9008 - tu chyba było winne oprogramowanie, które Philips przed aktualizacjami zawalił.

Tu najlepiej widać - czarne pasy w filmach i zero problemów.

Attachments

• IMG_1671.jpeg
    IMG_1671.jpeg
    1,4 MB · Wyś: 60

Edyta 89

New member
Podepnę swój temat. Przesiadamy się z samsunga Qleda QE65Q77TATXXH 65 calo kupiliśmy 4 lata temu jednak od poczatku był zal że namówiliśmy się na 75 cali pewnie nie było by teraz tematu zmiany
Chcieliśmy kupic TCL 85C855 nie wiem tylko czy ten model czy ciut niższy? 2000 spora różnica. Generalnie byśmy może i się decydowali ale wczoraj byliśmy u przyjaciela który zakupił oleda philipsa z ampilightem i niestety oniemiałam. Czy między tymi tv będzie przepaść? Nie ukrywam philips zrobił na nas wrażenie myślę że dzieci też byłyby zachwycone. Ale druga strona pragmatyczna ma wątpliwości. Jak to z system philipsa czy ma takie aplikacje jak skyshowtime hbo disney itp? Czy tym oprogramowaniem się nie sugerować. Wreszcie jaka ofertę a te tv mogłabym otrzymać? Pozdrawiam i dziękuję zs poradę

Marlo

Active member
Jak to ma być TCL , który ma być jak najbardziej zbliżony jakością do OLeda ,
to lepiej poczekać na 85X965 lub na tańszy 85C865.

Edyta 89

New member
Ale ten który się pojawi będzie w budżecie ok. 10000? Nie chce wydawać aż tyle na tv już ta dycha boli ale mąż uparł się na 85 cali

Marlo

Active member
To pozostaje 85C855 , w porównaniu do 85MQLED85 jest sporo lepszy
i wart jest dopłaty , na pewno jakościowo dużo bliżej mu do Oleda.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Generalnie nie schodż poniżej 85", skoro już taka decyzja zapadła.
Świecidełka możesz w przyszłości dołożyć, są zewnętrzne patenty a'la Ambi od Philipsa.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Też bym sięgał po 85"
Mąż dobrze się uparł.
I to był dobry pomysł z 85c855.
Masz dla członków forum w specjalnej ofercie z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł
I mieścisz się w wyznaczonej klasie dla członków forum, bez przekraczania limitu i to z pakietem.

Edyta 89

New member
U nas w domu dalej gorący temat. A jeśli chodzio jakiegoś oleda 83 cale?? Widzę tanie samsungi?? Ale gdzieś czytałam że to kiepski wybór? Jednak oled nie wychodzi mi z glowy:/

futurree

Member
Cześć,

Kiki super doradziłeś koledze micmus. Ja mam dylemat który ekran da lepszy obraz, lepiej skaluje i ma bardziej rozbudowany system:
SONY XR-75X90L vs PHILIPS 75PML9019.

Pozdrawiam, Futurree

Do góry