TV 75 cali mini led Philips Xtra 2024

futurree

Member
Cześć,
TAK obstawiałem że napiszesz ale SONY XR-75X90L to tylko full array LED ( i tych stref wygaszania ma coś poniżej 100).
PHILIPS 75PML9019 to już miniLED i zgodnie z teorią winien dać lepszy obraz.
I mam zagwozdkę który ;)
Pomożesz KIKI?

Pozdrawiam.

futurree

Member
Cześć,

Na konkurencyjnej stronie:
75PML9019 vs XR75X90L
Sony daje lepszy obraz pomimo Full Array LED.
Philips jest atrakcyjniejszy ze względu na Ambilight i HDMI który obsługuje wszystkie formaty dźwięku HD i ATMOS.
Jurto idę na sklep i popatrzę jak to wygląda w praniu.

Pozdrawiam.

carlito82

New member
Kiki dzięki za info ale jednak na miejscu kupiłem żeby mieć na święta i jednak padło na X90L Jak odbiorę to podzielę się odczuciami 😁

luck76

Well-known member
Cześć,
TAK obstawiałem że napiszesz ale SONY XR-75X90L to tylko full array LED ( i tych stref wygaszania ma coś poniżej 100).
PHILIPS 75PML9019 to już miniLED i zgodnie z teorią winien dać lepszy obraz.
I mam zagwozdkę który ;)

Cześć,

Na konkurencyjnej stronie:
75PML9019 vs XR75X90L
Sony daje lepszy obraz pomimo Full Array LED.
Philips jest atrakcyjniejszy ze względu na Ambilight i HDMI który obsługuje wszystkie formaty dźwięku HD i ATMOS.
Jurto idę na sklep i popatrzę jak to wygląda w praniu.
Cześć,
odnosząc się do Twoich wypowiedzi:
  • co masz na myśli pisząc że jeden tv to "tylko FALD" a drugi to "już miniLED"?
  • co oznacza że Sony daje lepszy obraz pomimo FALD?

Przekładając to na język geometrii FALD to prostokąt a miniLED to kwadrat. Nie każdy prostokąt jest kwadratem - to jedyna różnica. Jeśli do tego sparafrazować jakość wyświetlanego obrazu jako powierzchnię pola prostokąta (a zatem i kwadratu), to mały kwadrat (czytaj - lichy chiński miniLED) ma się nijak do wielkiego prostokąta (czytaj - dobrze zaprojektowanego FALDA).

Do góry