Witam Czcigodne Towarzystwo,
Pozwólcie, że dodam swój głos w sprawie 46ZF355.
Właśnie wczoraj wjechał. Nabyłem w... (bez reklamy

). U Kikiego niestety nie było tego modelu.
Nie będę rozpisywał się o jakości obrazu, kolorach, ponieważ dostatecznie opisywaliście to wcześniej. W drugim pokoju stoi "wysłużony"

JVC40S70 i do jakości względem tego lcd-ka mogę się śmiało odnosić. Potwierdzam raz jeszcze superlatywy wcześniej opisywane i dodam, że w tym LCD rewelacyjnie działa wyrównywanie poziomu dźwięków.
Po raz pierwszy nie miałem potrzeby nerwowego szukania pilota, aby ściszyć reklamy. Dla mnie bomba.
Ale przejdźmy - niestety - do spraw niepokojących.
1.
CLOUDING!!!!! Może nie taki nierównomierny, jak w przedstawionym na zdjęciu przez Gilka u Sony, ale jednak. Problem wygląda tak, że matryca ma rozjaśnienia idące od narożników (wszystkich) ekranu. Odnoszę wrażenie, jakby panel lcd był w narożnikach za mocno ściśnięty z powodu zbyt silnego skręcenia obudowy.
Pytanie: Czy to się da zlikwidować bez ingerencji serwisu? Dodam, że ustawienia "gilka" z redukcją podświetlenia trochę to niwelują, ale jest to nadal widoczne przy oglądaniu formatu 3:4 nawet przy oświetleniu w pomieszczeniu.
2.
MIKRO PISK. Dźwięk wychodzący z górnej lewej części ekranu. Jest to dźwięk charakterystyczny dla sklepów RTV ery telewizorów kineskopowych. Żona to usłyszała dopiero, jak podeszła do telewizora. Ja niestety te graniczące z ultradźwiękami "piski" dość łatwo wyłapuję.
3.
NIEPRAWDOPODOBNE NAGRZEWANIE SIĘ OBUDOWY. Tosia działa jak grzejnik. Metalowa ramka chromowa nagrzewa się prawie, jak obudowa Onkyo 605. JVC o którym wyżej, to prawie lodówka w porównaniu.
4. To już nie jest problem tzw. serwisowy, ale mogę z pełną świadomością stwierdzić, że w technologii wyświetlania obrazu, to JVC bije na głowę Tosię. Na szczęścia programy oglądam przez tuner HD Samsunga CP, a tu ustawienie formatu obrazu jest równie przyjazne, jak JVC i nie muszę się "męczyć" z szerokimi kątami, kinem 1, kinem2 etc.
I teraz globalne pytania. Czy ten "typ tak ma"? Czy trzeba wezwać serwis do protokołu zwrotu "10-dniowego"?
Pozdrawiam wszystkich