Podzielę się moimi tym razem krytycznymi uwagami.
Otóż po ustawieniach kolorów obraz b.dobry, ale niestety nie na wszytkich kanałach (do DVD nie mam zastrzeżeń)
W niedzielę mecz Polska Dania na TVP1 tragedia!!! Sygnał z Polsatu Cyfrowego. W szerokich kadrach, trawa wyglądała jak zielona plama, a piłkarze strasznie niewyraźni, za niebieskimi Duńczykami wyraźny rozmazany niebieski cień - normalnie jak najgorsze VHS. Dramat.
Nie wiem czy to kwestia ustawień czy raczej jakości sygnału, bo jeżeli tak to nie wiem kto zawinił, Polsat czy TVP? Czy u innych też tak było?
Ale za to wieczorem film na TVN i obraz jak żyleta mimo że SD (nawet żonka pochwaliła).
Skłaniam się że to wina sygnału, tak więc TV nadal super tylko co z tego, skoro reszta nie przystaje i nie da się go wykorzystać w 100%.
Dobrze że Euro2008 i olimpiada będą w HD. Mniam
Ale to za mało! Potem zostaje tylko DVD, PS3 i BRay (a tam drogie filmy).
Tak więc ja kupiłem TV bo musiałem zmienić i wybrałem jeden z lepszych, ale jeśli ktoś nie musi zmieniać TV to warto się zastanowić czy już warto inwestować w LCD. Wychodzi na to że jakość sygnału w SD jest w Polsce bardzo różna i czasami można się rozczarować. Może lepiej poczekać aż się HD upowszechni - wtedy to na pewno ma sens.