Toshiba seria ZF

pener77

New member
pener77 napisał:
sprawdzał ktoś jaki jest rzeczywisty pobór mocy przy 40ZF355?? Przeważnie jest on zawyzany przez producenta, ale..... bardzo mnie to ciekawi więc prosiłbym o odpowiedź, może kiki to sprawdzi tak jak np. w tescie nowego panasonica
pozdrawiam :)

dobrze byłoby zeby ktos sie pobawił miernikiem :)

MaxPayne

New member
Nero80 napisał:
nie wiem nic o poborze mocy, natomiast chciałem powiedziec że Toshiba 40ZF355, z tego co zauważyłem, jest strasznie ciężka 34kg no i dosć gruba 13 cm.
Wieszak musi być pożądny do takiego sprzętu. No i całośc będzie jednak trochę odstawała od ściany.:(

Toshiba 40ZF355 waga 27,7kg uchwyt: http://allegro.pl/item364331992_uchwyt_wieszak_tv_lcd_26_60_1cm_odstepu_hit_.html

u mnie jest zamocowany taki uchwyt od ściany odstaje 1cm a grubość telewizora no cóż zawsze mozna kupić Lg. : http://pl.lge.com/ir/html/ABboards....seq=5417&page=1&target=pressreleases_read.jsp

wybór nalezy do ciebie,obraz w toshibie bezcenny.

Ostatnia edycja:

Lech100

New member
MaxPayne napisał:
Toshiba 40ZF355 waga 27,7kg uchwyt: http://allegro.pl/item364331992_uchwyt_wieszak_tv_lcd_26_60_1cm_odstepu_hit_.html

u mnie jest zamocowany taki uchwyt od ściany odstaje 1cm a grubość telewizora no cóż zawsze mozna kupić Lg. : http://pl.lge.com/ir/html/ABboards....seq=5417&page=1&target=pressreleases_read.jsp

wybór nalezy do ciebie,obraz w toshibie bezcenny.

Witam serdecznie,
Czy na tym wieszaku z Allegro da sie powiesic 52 calowke, nie wiem jaki tam jest roztaw otworow na sruby.
pozdr.

baxter1

New member
jest prondozerny po zakupie 46" ja place miesiecznie 60-70 zł wiecej ,ale u mnie włączony jest kilkanascie godz . dziennie

\quote=pener77]dobrze byłoby zeby ktos sie pobawił miernikiem :)[/quote]

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
@baxter1 jak długo masz tego LCD i jak energetyka oblicza Ci pobór prądu- co miesiąc;), a może sąsiad pod Twoje gniazdko się podpina:p

MaxPayne

New member
Lech100 napisał:
Witam serdecznie,
Czy na tym wieszaku z Allegro da sie powiesic 52 calowke, nie wiem jaki tam jest roztaw otworow na sruby.
pozdr.

2da2b1ee3ec9978a.html

mborows

New member
Jeśli chodzi o pobór mocy Toshiby 46ZF355 to:
- nominalny pobór mocy podawany przez Toshibę wynosi 312W;
- pobór mocy w trakcie pracy według ustawień podawanych na forum to u mnie przedział 170-210W;
- pobór mocy w stanie czuwania to 0,5W.

Dla przykładu dane małego Samsunga 23R81:
- moc znamionowa 120W;
- pobór mocy w trakcie pracy 55-70W;
- pobór mocy w stanie czuwania 0,8W.

Dane zmierzone miernikiem Voltcrafta.

baxter1

New member
diana napisał:
@baxter1 jak długo masz tego LCD i jak energetyka oblicza Ci pobór prądu- co miesiąc;), a może sąsiad pod Twoje gniazdko się podpina:p
energie mam liczoną co dwa miesiące a mam go od polowy grudnia, a więc niestety wyglada na to ze ciągnie troszkę wiecej prądu:confused:niż poprzedni kineskopowy tv29"

pener77

New member
Kiki a jak byśocenił model 40calowy Toshiby ??:
Ocena I - w klasie cenowej do 6500 zł ?? punkty
Ocena w klasie ogólnej - ?? punktów.

I jakie są Twoje r"refleksje" :D na temat Sony W4000 i Toshiby ZF355 ?? Czy są duże różnice pomiędzy tymi dwoma modelami ?? Czy głębia obrazu na sony jest o wiele lepsza jak przy Toshibie a moze tylko nieznacznie?? Odp, albo zrób krótkie porównanie tych dwóch modeli, bo pojawienie sie Sony W4000 troszke namieszało na rynku bo cena jest atrakcyjna i to na starcie.

silen

New member
na jutro mam odbiór 40zf355

dam znac jak sie podoba, ale faktycznie jak ktos tu pisal, przesiadam sie z CRT, wiec pewnie bede sie cieszyl jak murzyn z blaszki :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
przecież Toshiba ZF to model 100 Hz , więc ma znacznie większą płynność. I nie powinno sie tych telewizorów porównywać. Bo większość elementów przemawia w sposób naturalny za Toshibą.

Boodzisz

New member
Witam. Tez szukam telewizorka do 40 cali i najpierw zobaczylem w sklepie sharpa xd1e. Bardzo ladny obraz, pozniej troche poczytalem o serii z3030 i juz prawie zamowilem tv 37cali ,ale na szczescie podjechalem do m1 i tam moglem sobie go obejrzec na wlasne oczy. Niestety kąty są skandaliczne. niedopuszczalne jak na tv tej klasy za taką cene. Natomiast zaciekawil mnie model stojący obok tj. 40xf350 (podobno matryca samsunga) ale bez 100hz. Kąty duzo lepsze a i czerń byla czernią, przynajmniej tak mi sie wydawalo. No i tak od forum do forum i trafilem na ten modelik tv tj 40zf355.
Powiedzcie czy tv jest wart swojej ceny i czy bedzie lepszy od tego xf350??czy jest to inny tv czy ta sama seria ale ze 100hz?.
Forum przeczytalem cale i wiem jakie ma opinie, ale prosze doradzcie czy do 6000zl. znajde cos lepszego??? To i tak jest dla mnie kupa kasy. Mial byc tv za 3000zl. Zona powiedziala ze niektorzy samochopdy za tyle kupuja. Ale ja wole doplacic i miec naprawde radosc z zakupu.
I jeszcze jedno odleglosc od tv bedzie wynosila 2,5 m od frontu tv i na boki troche dalej. Niestety pokoj waski a dlugi. Zrodlem (narazie ) bedzie kablówka vectra przez niby cyfrowy tuner podlaczana przez euro.

szpigiel9

New member
Toshiba 40zf355. Miałem coś napisać o tym TV. Mam i oglądam go narazie 3 dni podłaczonego do N-ki i DVD oba po HDMI. Zacznę od wyglądu jest naprawde super nowoczesny i taki z klasą , lecz spasowanie tej srebrnej listwy dookoła tv i przedniej cienkiej ramki wydaję się już nie tak idealnie. Po prostu jest taka delikatna skrzypiąca i sprawia wrażenie delikatnej wydmuszki tylko puknąc i pęknie lub wyskoczy z zatrzasków. Timer na wyłączenie czasowe sleep jest w menu a nie ma przycisku tak jak było w sharpie. Trochę szkoda ,że nie ma USB . Jak państwo zauważyli zacząłem od wad bo chcę być objektywny. Ustawienia są do wszystkich złącz jedne więc nie można każdemu z osobna przypożądkowac innych ale jest przycisk i można zmienić szybko na cztery różne ustawienia obrazu. Jeżeli chodzi o mnogośc i różnorodność ustawień to jest ich bardzo dużo a nawet każdy kolor np. niebieski -jasność ,kontr., nasycenie i tak każdego koloru oddzielnie. Pilot raczej normalny nie odbiega od normy ani na plus ani minus. I teraz najważniejsze kanały HD po dobrym ustawieniu TV naprawde kapitalne , eurosport HD to bajka, blurey odjazd ale tego raczej się spodziewałem. Sygnał sd wyświetla naprawdę na piątkę z minusem a dźwięk to pierwsza klasa z plusem, ma dobre basy i jak jest nadawany lux sygnał słychać go wtedy przestrzennie i podłączyłem zewnetrzny subwofer i jest kapitalnie. Co tu więcej czerń dobra, kolory tez . Telewizor naprawdę godny polecenia bo wyświetla SD naprawdę rewelacja a o HD to on do tego stworzony więc to jest REWELACJA. Gorąco polecam i mam pytanie do innych użytkowników tego tv czy te 100Hz to oni widzą jego działanie czy nie. Jeśli tak to jak to najlepiej zaopserwowac bo niektorzy znawcy rozpisywali sie ,że oni bez 100Hz to już by nie kupili. Może i ktoś i mi otworzy oczy jak zauważyć te 100Hz. Polecam go niezdecydowanym wart jest wydanych na niego pieniędzy.

silen

New member
40zf355

witam,
ja kupiłem w rtvmedia.pl z Prudnika, transakcja naprawde ekspres,
co do TV, to mam również 2,5-3m odległości i wziąłem 40" i jest ok
mam Cyfre+ przez euro, niektore progemy troche ziarno, ale najgorzej jest z menu cyfry wyswietlanym na ekranie, wyglada jak tryb awaryjny windowsa :)
szperałem w ustawieniach cyfry i nie ma tam zadnej opcji, jakby to pomniejszyc, ktos ma pojecie?
chyba muszę zmienić dekoder? czy to coś da?
wyglad TV naprawde ok, dźwięk też ok
ale ja wiarygodny nie jestem w tej sprawie :)

szpigiel9

New member
kupiłem go w sklepie digital+ w Łodzi przez internet za 5999zł. Fachowa obsługa i realizacja od ręki. Niech ktoś napisze o tych 100Hz czy 120Hz jak to ponoć jest w tym modelu. Chcę się tylko przekonać, że to coś daję.

Do góry