Stare PS3 maja wadliwą kartę dźwiękową, pomimo zmiany oprogramowania nie dało się tego opanować i nigdy nie ujrzysz znaczka dtsHD na swoim ampli.
Stare PS3 maja wadliwą kartę dźwiękową, pomimo zmiany oprogramowania nie dało się tego opanować i nigdy nie ujrzysz znaczka dtsHD na swoim ampli.
Mamy dwa sklepy w Olsztynie namiar masz na PW.Przepraszam za mały offtop
Zastanawiam się nad zakupem tego aplituner i jakiegoś zestawu głośników. I tutaj pytanie do blackninja - czy w Olsztynie masz stacjonarny sklep (również jestem z Ol. i byłoby miło mieć kogoś obeznanego z tematem "pod ręką")?
Pozdrawiam.
Prosze o pomoc,nie wiem co mam wybrac do RX-V765.
Jamo 608
Yamaha 777
ps.testował już ktoś ten sprzęcik Paramax Model LM 48
hawk11 a mógłbyś mi wskazać gdzie napisałeś jak programuje się przyciski SCENE? nie mogę tego doczytać...@mszary
Jak masz polską instrukcję to nie rozumiem czemu masz kłopoty. Wszystko jest napisane, a to że jest nieczytelna to wiem bo sam mam taką. W 1 poście opisałem chyba jak zmieniać przyciski SCENE. przeczytaj cały wątek. Co do suba to poczytaj wątek http://www.hdtv.com.pl/forum/kolumny/51142-subwoofer-yamaha-yst-sw150-dziala-cicho.html. Nie rozumiem jak można mieć kłopoty z podłączeniem dwóch kabelków?
Napisałem, że można go dowolnie programować, wystarczyło doczytać w instrukcji str. 24hawk11 a mógłbyś mi wskazać gdzie napisałeś jak programuje się przyciski SCENE? nie mogę tego doczytać...
CD mam pod AV4 kalem optycznym a SCENE CD jest pod AV3(chyba) - jak to zmienić żeby było pod AV4?
Pozdrawiam
Jestem już 6 miesięcy posiadaczem opisywanej Yamahy ale czasem jeszcze sobie w niej pogrzebię
Z ostatnich doświadczeń wyskoczył mi pewien dylemat. Postanowiłem pierwszy raz (mam osobne stereo) wrzucić do playera Sony BDP360, ustawionego w bitsream - ku Yamaszce, płytę CD. I na wyświetlaczu ampli pojawił się PCM. Oczywiście mam świadomość, że sprzęty mam połączone po HDMI. W sumie to nie wiem czego się spodziewałem ale czy to co wyszło oznacza, że dekodowanie płyty CD odbywa się w Soniaku a filmy są surowe dostarczone do ampli i tam dekodowane? Jeśli tak to w jaki sposób dochodzi do decyzji, że CDki dekoduje BD? Oglądając film z BD mam np. na wyświetlaczu DTS czy DD i zakładam, że wówczas pracuje dekoder ampli.
Piszę o tym m.in też dlatego, ze jakiś czas temu fido2001 przy testach Filipa 9500 przejechał się po testujących go za PCM. Jasne, że w dobrym BD powinno się wypuścić stereo analogiem ale jeśli trzeba inaczej to trzeba po HDMI. I tak dla testów zrobiłem... po czym zobaczyłem napis PCM... A może w niektórych ampli nie ma możliwości obróbki sygnału zwykłego CD? A może w tym przypadku PCM nie ma nic wspólnego z dekodowaniem i dostarcza surowy dźwięk obrabiany w ampli a ja nie rozumiem pojęcia PCM?
Co myślicie?