Ufff! Przeczytałem cały temat
I nawet widzę, że już kiedys coś pisałem tutaj, ale nie pamiętałem tego
.
No nic, do rzeczy - Panowie proszę o pomoc
Od kwietnia użytkuję ten amplituner, jestem zadowolony w miarę, ale chciałem rozkminić wszystkie jego funkcje bo pomyślałem, że może mnie jeszcze Yamaszka zaskoczy.
Do swojej Yamahy mam podpięte zestaw kolumn Jamo c407 + HCS3 + sub Jamo 200, zmieniarkę CD Yamaha i PS3 jako bluray.
Z tematu wynika że dużo "jakiś" problemów jest z dźwiękiem z PS3.
Czyli jakie ustawienie audio powinno być na PS3, żeby konsola odtwarzała najoryginalniejszy dźwięk jaki jest zakodowany na płycie BD z filmem? Co daje to całe bitstream a co pcm?
Muszę przyznać, że niedawno wyczytałem w tym temacie o Pure Direct i zaskoczony pozytywnie jestem tym trybem, jeśli chodzi o telewizję, gry czy filmy. Mniej zadowolony natomiast jestem jeśli chodzi o muzykę, mimo, że słucham raczej "surowych" brzmień to lubię leciutko basu dodać (w końcu w metalu też jest gitara basowa).
Dla testu
blackninja postanowiłem wykupić roczny abonament do klubu, ale testem tamtym się rozczarowałem - ot, kilka zrzutów z ekranu i fotek samej obudowy i setupu. A miałem nadzieję na rozwinięcie kilku kwestii jeśli chodzi o "głębsze poziomy" w setupie niż tylko poziom poszczególnych kanałów.
Dlatego proszę o pomoc: o co chodzi np. w Configu
Subwoofer Phase: Normal Reverse? Do czego ma być to przydatne?
Albo w Setupie HDMI:
Control.......Off
Standby Through....Off
Resolution....*Thrgh
Czy to Control HDMI nie powinno być na On? To Resolution to jest rozdzielczość menu czy skalowanie obrazu? zostawić to *thrgh czy ustawić na 1080p?
Nie bardzo też znam się na tej częstotliwości kolumn, mam też tak jak na zrzucie ekranu z testu
blackninja - 120Hz, ale czy powinno być mniej czy więcej?