Ja swój egzemplarz 55W805C już odesłałem do sklepu. Jednak potwierdziło się to, co Wam tu przytaczałem z zagranicznego portalu - aplikacje z AndroidTV nie są w stanie sterować odświeżaniem matrycy telewizora, przez co zamiast odtwarzac film 24/25p w oryginalnej ilości klatek na sekundę, otrzymujemy obraz 30p, czyli na każdą sekundę dubluje 5/6 klatek, przez co obraz niemiłosiernie się tnie (przy wyłączonym True Motion oczywiście, bo ja tylko w ten sposób oglądam) - mówię tu o odtwarzaniu po USB, bo po HDMI pewnie juz jest ok.
Dla mnie to dyskwalifikuje tę serię i biorę się za poszukiwanie W829 z jak najmniejszym cloudingiem - obym znalazł bez sprawdzania kilkudziesięciu sztuk...
Dziwię się, że kilka osób z tego tematu, które mają już ten TV u siebie nie stwierdziło tego problemu - wręcz mówiliście, że nie widzicie, żeby coś było nie tak. Odpalcie sobie jakikolwiek film i obejrzyjcie fragment, gdzie kamera panoramuje góra dół, czy lewo prawo - tnie jak cholera co chwila. Chyba, że macie powłączane te TrueMotion itd., ale nie wydaje mi się, bo kto z tym poważnie ogląda.
Testowałem z KODI.