Witam wszystkich forumowiczów!
Od niedawna jestem posiadaczem telewizora Sony 50W809C, niestety jakiś czas temu zauważyłem dziwny problem z dźwiękiem. Takie jakby szumy podczas dialogów, ponadto dźwiękom systemowym towarzyszy dziwne, jakby zniekształcone echo. Problem ten odkryłem przez przypadek, oglądając TV w nocy, przy niskim poziomie głośności, ok. 5-10.
Jeżeli chodzi o zaawansowane ustawienia dźwięku, to nic nie zmieniałem. Problem wydaje się potęgować na predefiniowanym ustawieniu Muzyka, albo przy dolby ustawionym na włączony. Na innych ustawieniach, np. Standardowym jest to mniej słyszalne jednak szumy nadal występują.
TV mam od ok. 2 tygodni, problem wykryłem kilka dni po zakupie, ale możliwe że TV tak miał od nowości... Myślicie, że to jakaś wada fabryczna? Po pierwszym wykryciu ww. wyzerowałem ustawienia, wyłączyłem też TV z gniazdka na jakiś czas i wydawałoby się, że problem z dźwiękiem się rozwiązał. Niestety wczoraj znowu wrócił. Myślicie, że to jakaś wada fabryczna? Dodam jeszcze, że po podłączeniu słuchawek nie ma żądnych problemów z dźwiękiem.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i porady!