Accu to zdradz Nam Swoje Zdanie
Witam uprzejmie,
Na razie , to wiem już praktycznie , jak poruszać się po całym menu tych telewizorów .
Również ustawienie poszczególnych parametrów obrazu w poszczególnych trybach obrazu ,
czy ustawienia zaawansowane nie sprawiają już mnie żadnych problemów . Nie mając kolorymetru
nie mogłem jedynie ustawić optymalnego balansu bieli . (niektórzy mają dar prawidłowego postrzegania
gamy kolorów , lub pracują na co dzień jako drukarze , czy graficy itp. zawodach).
KD-55X8505C jest na dzień dzisiejszy stanowczo za drogi . Bardzo dobrze działa komunikacja głosowa
z telewizorem za pomocą "pilocika" One Flick
. Super . Pierwszą rzeczą , aby wykorzystać jasność świecenia matrycy w tych telewizorach w pomieszczeniach
mocno oświetlonych , to należy wyłączyć czujnik światła i oszczędzanie energii . Nieprawdą jest co piszą niektórzy , że obraz jest ciemny . Należy zwrócić uwagę na dobrą jakość wykonania tych modeli . Nie było dołączonych okularów 3D . Do KDL-50W805C można dokupić za 289 zł "pilocik" One
Flick" model : RMF-TX100 z gładzikiem i mikrofonem .(warto)
Przy okazji sobie" przetestowałem" telewizor firmy LG 55UF950V . Zrobił na mnie duże wrażenie ,
szczególnie płynne działanie systemu operacyjnego WebOS 2.0 . Obraz bardzo dobrej jakości . Telewizor ten ma fajną
funkcję Menu Launcher (przełączanie usług )tj. można dowolną aplikację lub zewnętrzne urządzenie
włączyć bez nawigowania po menu telewizora . Jakość wykonania telewizora jest bardzo dobra .
Super pilot zdalnego sterowania telewizorem .(Magic)Również moim zdaniem ma dobry dźwięk jak na smukły telewizor .Jak dla mnie trochę za długa specjalna podstawa telewizora odbijająca dźwięk , chociaż bardzo solidna .
Pozdrawiam,
accu
:kom: