W salonie próbowaliśmy tez VLC, takze dysku nie znalazl. To nie wina dysku, skoro KODI go widzi i odtwarza pliki, a zatem TV musi go widzieć. Jak dla mnie to celowa robotą Sony, bo to niemożliwe, zeby taki bug nie wyszedł podczas testów. Były juz w historii Sony serię, ktore nie czytaly przez usb, najpewniej to kolejna z nich. Tylko zastanawiam sie, po co aktualizacja, która pozwala na nagrywanie na dysku, skoro nie bedzie mozna go odczytać...
Ja bym sie nie doszukiwal jakis teorii spiskowych ze Sony robi to celowo... Czytalem na tym i innym forum glosy ze jakis TV nie widzi jakiegos dysku a inny widzi...
Mi osobiscie sie taka sytuacja nie przytrafila wiec nie dyskutuje... swiadomie do swojego TV kupilem dysk z zewnetrznym zasilaniem WD My Book 2TB...
U mnie nie ma zadnego problemu gdy dysk odpinam i podlaczam do kompa zeby dograc jakies swieze filmy, zdjecia czy muzyke po ponownym podlaczeniu do TV z niego korzystać.
ps. Jest oficjalna aktualizacja KODI do wersji 16.0 Jarvis w Google Play Store na TV...
Odpalilem na szybko pare filmow i mam wrazenie ze filmy chodza plynnie... ale do zweryfikowania, musze poogladac troche zeby na 100% stwierdzic ze jest lepiej...
wtyczki np. Fusion tez sie zaktualizowaly