bogeryl244
New member
Brak 4:4:4 (4k hdr)przy trybie gra to widoczna strata na ps4 pro?
niezwykle merytoryczny wniosek...i to tak doświadczonego forumowicza.Jak to dobrze jest kupować oryginalne filmy
niezwykle merytoryczny wniosek...i to tak doświadczonego forumowicza.
Ale co ma Sony wyrzucić? KODI, które nie jest jego? I o jakich gadżetach mówisz? O odczycie plików po USB? To jest jedna z podstawowych funkcjonalności współczesnych TV, tak samo, jak głośniej-ciszej, jaśniej-ciemniej. To też mogą wyrzucić i nie będziemy mieć pretensji? Zwłaszcza, że nie zawsze się chce oglądać filmy pirackie, tylko nawet swoje nagrania. Też SONY zabroni? Bądźmy poważni.Kolego ale ja się w cale nie śmieje z tego że masz problem.. napisałem to co uważam, że dobrze jest kupować oryginalne filmy, a nie liczyć na jakieś gadżety w tv..bo dzięki temu człowiek jest o wiele wiele zdrowszy mając mniej problemów. Mało tego nie wiem czy jesteś świadomy, tak naprawdę Sony w każdym momencie może to wyrzucić, bo nie musi tego odtwarzacza udostępniać.. To jest dobra ich wola... a tym bardziej mając wytwórnię filmową. Pytanie tylko czy im się to opłaca wg mnie nie bardzo.. bo wielu ludzi filmy ściąga z sieci.. ale pewne to są podatki i to że kiedyś przyjdzie zejść z tego świata..
Tak, kojarzę serię TV, która nie pozwalała zrobić nic poza patrzeniem na nie. Ale to, co chciałem zasygnalizować na forum, to problem, który zauważyłem po aktualizacji i chciałem zapytać, czy inni też tak mają. Bez wchodzenia w dyskusję, czy sony powinno/może/nie może, bo to trochę akademickie. Jedno jest pewne - mam z tym TV coraz więcej jazd i mam go już serdecznie dość. A zapowiadało się tak pięknie.. Następnym razem z pewnością 3x się zastanowię, czy zaufać SONY, ale póki co go mam i próbuję rozwiązać problem i dowiedzieć się, czy jestem z nim sam, czy inni też to zaobserwowali.O czym innym mówię... ale nie będę rozwiał tematu bo bym wszedł na temat ściągania filmów, a ja tego nie propaguje więc .. jeśli jesteś z Sony od kilku lat to dobrze wiesz jak ta sprawa wyglądała powiedzmy jeszcze w 2012 roku. i możliwości oglądania na ich tv filmów ściąganych z netu.. w stosunku do takich firm jak Samsung czy Lg w tym samym okresie.. i tak najprościej mówiąc było USB można było oglądać zdjęcia czy tez jakieś filmy nagrane kamerą ale z filmami ściąganymi był problem na ich tv.. i gro osób na nich w tamtym czasie..
Nie wiem ale może to kwestia Twojego egz. bo są ludzie którzy oglądają te serwisy na tych tv.. powiem szczerze ze nie spotkałem się żeby ktoś miał problem z Neflisiem o ile ma dobrą prędkość internetu.. może faktycznie aktualizacja pomoże Tobie.. A jeśli mówimy o jakości danego modelu to chyba więcej wpływa na to niż tylko oglądanie wyżej wymienionych serwisów..
A odnośnie daty aktualizacji - problemem jest to że ktoś coś gdzieś przeczyta, a to coś nie jest często gęsto potwierdzone przez najwyższe władze Sony i potem się zaczyna .. a z reguły zawsze dają później, a szczególnie kiedy jest to taka duża zmiana..
szkoda ze nie masz innego tv który mógłbyś sprawdzić jak jest z tym drugim bo jeśli z drugim tv byłoby ok to wina leży po stronie tv i oni wg mnie mają obowiązek naprawić skoro na drugim tv wszystko by działało..