Telewizory 4K firmy Sony serii X8509C-pierwszy ogląd

lolek126

Well-known member
Bez reklam
W dzisiejszych czasach tv bez 5 letniej gwarancji to masakra... bez względu na firmę ,,, tak tv się psują że szał.. brak słów..

yellowmen

New member
U mnie sytuacja rozwiązana przez reset...gość przyjechał przytrzymał sam guziki i poszło...A ja ze 20x próbowałem i nic....mówił mi że teraz to jest najlepszy system na ten tv. I ze jeśli coś się stanie tylko reset.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

robigame

Member
Witam.U mnie były wszystkie przez was wcześniej opisane objawy.Po zgłoszeniu do serwisu o dziwo serwisant przyjechał z nówka sztuką 65x8505c.Zabrał stary powiesił nowy.Dodam tylko,że tv miał 15 miesięcy i był kupiony z ekspozycji.Dostałem nową gwarancję na dwa lata.100% zadowolenia.Życzę wszystkim wymiany tv na nowy.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wszystko jest ok jak dany egz jeszcze jest dostępny - problemy się pojawiają kiedy danego modelu nie ma już... ale fajnie że jesteś zadowolony.. a z gwarancją żadnej łaski nie zrobili bo tak musieli zrobić po wymianie tv gwarancja biegnie od nowa.. chyba że i tak masz dłuższą niż te należne 2 lata to liczy się ta dłuższa..

jk_seeker

New member
dzięki :) wczoraj w nocy też trafiłem na tę stronę, którą podałeś, ale zastanawiało mnie cały czas, dlaczego nie ma o tym wzmianki na stronie producenta. A nie ukrywam, że nie chciałbym inwestować w komputer, gdyby okazało się, że mam do dyspozycji 30fps albo 1080p.. :|

jk_seeker

New member
A czy nie zauwazyliscie, że po aktualizacji, podczas odtwarzania klipów w 4K na youtube, pojawiają się drobne przycięcia? Tzn odtwarzanie się toczy, ale obraz delikatnie skacze co kilka sekund.

Mam jeszcze pytanie - być może to, co sobie wymyśliłem, jest niemożliwe do realizacji, ale jeśli ktoś już też na to wpadł i problem rozwiązał, to poproszę o podpowiedź :) TV jest w tej samej sieci lokalnej, co pozostałe urządzenia w mieszkaniu do niej podłączone - to oczywiste. A zatem - czy jest możliwość, żeby z poziomu komputera dostać się do zasobów TV i podłączonych do niego dysków zewnętrznych, podobnie, jak do innych komputerów w tej samej sieci?

jk_seeker

New member
Zainstalowałem w TV AirDroid w TV, ale - co dalej? Nie mam możliwości, żeby tę aplikację jakoś uruchomić z poziomu TV, przeglądając sieć z poziomu laptopa również nie mam dostępu do zasobów TV.

markoma

New member
Z tv będzie później.. jak szybko masz chęć to tylko zedd strony sony... na pena..

Witam. Próbowałem dziś zrobić aktualizację-niestety po podpięciu pena na ekranie wyświetliła mi się informacja: "Nie można zaktualizować oprogramowania systemowego za pomocą tego urządzenia USB.
Odłącz urządzenie USB i wybierz "OK", aby zakończyć."
Próbowałem trzech różnych pendrive sformatowanych w FAT32 a także NTFS - dalej ten sam komunikat.
Aktualizacja z poziomu TV niemożliwa - TV informuję, że zainstalowane oprogramowanie jest aktualne.
Sprawdzałem w POMOCY i mam zainstalowane oprogramowanie: PKG3.885

Pomoże ktoś?

Attachments

• IMG_20171030_212911.jpg
    IMG_20171030_212911.jpg
    335,1 KB · Wyś: 32
Do góry