Witam uprzejmie,
Tyle , że nie znalazłem w specyfikacji , aby w telewizorze firmy Sony XBR65X850D przeznaczonym na rynek USA znajdowała się
matryca typu IPS .
Pozdrawiam,
accu
...ale nawet jakby to tv musi przejść test bo może się zdarzyć tak jak pisałem o modelu Lg tyle, że topowym modelu i jego matrycy IPS...
Oczywiście musi być BR UHD.Wszystko fajnie ale jest 1 ale... Najpierw trzeba podac sygnal z REC2020 zeby zobaczyc w akcji te wszystkie technologie Triluminosy itd... Ale fakt ze jak ktos planuje zakup odtwarzacza i filmy Ultra HD Blue Ray to zakup TV z tymi technologiami ma sens.
Najpierw trzeba podac sygnal z REC2020 zeby zobaczyc w akcji te wszystkie technologie Triluminos.
Akurat do tej technologii nie potrzeba zapodawać "specjalnego" sygnału o rozszerzonym gamucie, robi to z każdym sygnałem jaki trafia do procka X1 i wbrew licznym wypowiedziom, nie jest to układ na mediateku, który służy tylko do andka .
W analogii dopowiem, że nie potrzeba było także sygnału 4K by wyświetlić go w tej rozdzielczości.
Teraz przy nowych systemach podświetlenia historie o matrycach ulegają innym prawom. Wystarczy zobaczyć nowe serie Sony które właśnie wchodzą na rynek.
Akurat do tej technologii nie potrzeba zapodawać "specjalnego" sygnału o rozszerzonym gamucie, robi to z każdym sygnałem jaki trafia do procka X1 i wbrew licznym wypowiedziom, nie jest to układ na mediateku, który służy tylko do andka .
W analogii dopowiem, że nie potrzeba było także sygnału 4K by wyświetlić go w tej rozdzielczości.
Mysle, ze albo juz jest za pozno, zebys dostał egzemplarz, którego ktos nie zwrócił lub który nie jest egzemplarzem ekspozycyjnym, albo masz dosłownie ostatnią szansę. Pisałem już o tym - kilka dni przed tym, jak go kupiłem, czyli ok 2-3 tyg temu, na całą Polskę pozostało ok 40sztuk, w tym 1/3, to egzemplarze ekspozycyjne. Co do wieszania - nie powiesił mi się ani razu, odkąd go mam. Zasuwaj do sklepu!Myślicie ,ze jak modele na 2016 rok już się zadomowią w sklepach to model 65x8505C jeszcze może potanieć.Zamierzam kupić tv do Euro.Cały czas się waham ze względu na te rożne zawiechy telewizorów.Cały czas czekam żeby nie kupić bubla bo to jednak nie mała kasa.Niestety moja 8letnia Toshiba 47Z3030d już powoli jest w stanie agonalnym.
Pytanie o procek. W 2015 siedzi jakiś 2 rdzeniowy Mediatek, który jak wiadomo przy rozdziałce 4K jest stanowczo zbyt słaby do SMART.
Ale nie jest to wielki problem bo lpiej kupić Nexus Playera/Nvidia Shield i nie przejmować się mocą. Póki co wbudowane bebechy jakoś dają radę.
Kurcze troszkę mnie zmartwiłeś.Chyba muszę odbyć szybka rozmowę z zona.Jestem z Bydzi najbliżej do sony centre mam do Trójmiasta. Duży jest tam sklep ,myślicie ze maja kilka modeli .Czy lepiej zamówić przez neta i w razie co mogę oddać bez podawania przyczyny.Znacie możne tez wymiary pudla.
Nie trafiłem póki co na jakikolwiek film, którego mi nie przeczytał, włącznie z plikami iso, czy też zrzutami płyt blu-ray (w strukturze plików), mkv łyka bez problemu, sample hdr.. itd itp. Plus jest taki, że jesli nawet pojawi się jakiś format, ktorego Ci TV nie odtworzy, to albo odtworzy innny player albo odtworzy ten sam za chwilę, po aktualizacji lub doinstalowaniu wtyczki. Tu Android się sprawdza. TESTUJ NA KODI'm w wersji 16! Dlatego nie martwiłbym się kompletnie, że Ci nie odtworzy czegoś. Raczej chodzilo mi o to, zebys zabral roznej jakosci materiał, aby przekonac sie przed zakupem, czy odpowiada Ci jakość TV. Na miejscu wez pilota, pobaw sie ustawieniami obrazu, przede wszystkim płynnością (Obraz->Zaawansowane->Ruch), ostrością itp itd. Zabierz np jakis film w full HD, mający kilkadziesiąt GB, a takze jakis w gorszej jakości. Spędź godzine, dwie, trzy, na spokojnie. No i przede wszystkim zabierz ze sobą filmiki testowe do DSE, cloudingu, rownomierności podswietlenia matrycy (znajdziesz na youtube, albo sciagnij i zabierz, albo na miejscu popros o odpalenie). Jak bedzie zle, to popros o inny egzemplarz. I do skutku. A jak bedzie dobrze, to negocjuj cene/gwarancje/transport/okulary itp itd i bierzDzieki za info,a jaki format filmów najlepiej zabrać ze sobą na pendrive lub hdd.Zeby nie bylo zaskoczenia ze jakiegoś formatu nie odczyta.