Jak by to powiedział KLASYK
To se ne WRATI
Święte słowa... najlepsze Philipsy jakie były i jakie są w tej chwili..
Jak by to powiedział KLASYK
To se ne WRATI
Jak rozwiązałes ten problem? I jaka kalibracja?Dobra Panowie, po wnikliwej analizie problem z obrazem 3D rozwiązałem sam, przy okazji pokusiłem się o kalibrację, obraz miodzio i co najważniejsze okulary od Samsunga działają perfekcyjnie z tym TV. Dziękuje za uwagę
Czy któraś z przeglądarek radzi sobie na tym TV z flashem? Pytam w kontekście odtwarzania filmów np z serwisu cda.pl. Sprawdziłem na Operze, ale kliknięcie "play" nic nie powoduje.
kliknij play pod filmem w panelu... albo zainstaluj wtyczke do KODI "Phantom" lub "MR KNOW"
Kliknięcie "play" nie przynosi efektu, ale dzieki za podpowiedz z KODim - spróbuję. Jeszcze co do samego TV, to minął kolejny dzien, a on nie powiesil mi się ani razu! Jedynie ze 2-3 razy, jak chcialem np cos odtworzyc z IPLI, VOD albo YouTube, to wychodzil do menu np po reklamach. Ale to incydenty. Jestem zachwycony czernią. Jak ogladam film w 21:9, to pasy są zdecydowanie czarniejsze, niż ramka. Jest po prostu czarna i koniec. MEGA.
Skalibrowałem go sobie zgodnie z podpowiedziami z filmiku https://www.youtube.com/watch?v=TPRx6_UjxUc , przy czym stwierdziłem, że w moich warunkach, do seansów wieczornych przy bardzo niewielkim świetle, dobrą robotę robi "Dostosowanie czerni" i "Zaawansowane zwiększenie kontrastu", które ustawiłem na max. Reszta zgodnie z filmem.
Tryb football tez fajnie dziala w przypadku meczów na żywo. Jestem strasznie zadowolony, wyglada to wszystko razem oczko lepiej, niż się spodziewalem, ze bedzie
Zawsze jest tak ze inaczej oglada sie w sklepie TV a inaczej pozniej to wyglada w domu...
i pytanie jak twoj dysk? TV widzi go i pliki bo pisales ze w SC TV mialy z tym problem...
ps. pytanie odnosnie ustawien zaawansowanego kontrastu... nie plywa ci obaz przy ciemnych scenach w filmach? w sensie plywania jasniej ciemniej?
Zupełnie nic się nie dzieje, żadnego pływania, smużenia itp, opcje robią doskonałą robotę. Co do dysku - KODI widzi natychmiast, po aktualizacji potwierdzam, że odtwarza doskonale, płynnie. Wbudowany player potrzebuje czasu, żeby go zobaczyć, koniec końców widzi, ale robi taki bałagan z plikami, że mała głowa. Zastanawiam się, czy rozwiązaniem nie będzie stworzenie katalogu z nazwą, którą będzie wyświetlał jako pierwszą (bo pokazuje alfabetycznie) i do niego władowania całej zawartości dysku. Nawet spróbuję takiego manewru.
Czyli jednak to byl problem w SC z ich TV... to ze firmowa apka Video dlugo indeksuje to bylo pisane wczesniej. Zrobienie katalogu raczej nie pomoze, poprostu i tak w nim bedzie alfabetycznie ideksowana zawartosc...
co do plywania obrazu to czasami to jest widoczne czasami nie (zalezy od filmu i scen w ciemnych pomieszczeniach) ale jednak zauwazylem przy zaawansowanym kontrascie ze tak sie dzieje... no ale nic... wazne ze jestes zadowolony...
ps. u mnie na cda.pl filmy sie otwieraja w Operze... ale niestety ciezko to wyglada dlatego wole ogladac przez wtyczki w KODI...
A jak wejdę do katalogu, to nie zobaczę listy katalogów, które są tylko w nim? Na dysku mam różne rzeczy, nie tylko filmy, dlatego pomyslalem, zeby zrobic tylko katalog z filmami i nazwać go tak, zeby wyswietlał się na liście jako pierwszy. Wtedy odpada mi jego szukanie (bo jest pierwszy), a po wejściu do środka widzę tylko filmy.
Przyjrzę się efektowi, który opisujesz, dzięki za zwrócenie uwagi, natomiast oglądałem już sporo materiałów, od SD po 4K i nie widziałem takiego efektu. A jakie ustawienie Ty polecasz?
Albo coś poprawili (bo właśnie patrzę i jest równie dobrze, jak w nocy) albo trafiła się kolejna transmisja w lepszej jakości. Zauważyłem, że transmisja transmisji nierówna, nawet na tym samym programie. Albo po prostu doceniam korekty w ustawieniach obrazu, jakie poczyniłem, tak też może być. W każdym razie nadal nie jest to to, co można obejrzeć tu https://www.youtube.com/watch?v=S-tJmuMNCsQ , a zatem jest jeszcze obszar do rozwojuTo albo jakiś cud albo musieli coś poprawić bo jakość tego jeszcze jakiś czas temu była masakryczna ... nawet na infolinii w C+ mówili że nie mają na to wpływu i jest jak jest...