Telewizor TCL C935 4K Ultra HD: Mini LED, QLED, 2000 nitów, Dolby Vision/Atmos 2.1.2, HDR10+, 144 Hz i Goggle TV.

AlbertoTomba

Active member
Wygrzebałem jedną jedyną płytę z HDR10+ jaką mam 😃

Są tylko opcje:
Dynamic
Standard
Sport
Movie

Ale jest niezła faza, bo działa mi sterowanie odtwarzaczem pilotem od TV 😮

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Czyli nadal zjebane. Pisałem wcześniej że naprawili cec 😜 u mnie też steruje coreelec...i głośność wreszcie działa z ampli jak powinna...
CEC idzie w dobrym kierunku!

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeśli naprawią imax dla hdr10plus to mój c825 będzie ideałem 😜 nie mam paska na górze obrazu! Ale też pewnie bym go nie widział bo zawsze przybliżam żeby wypierdolić czarne paski 😉

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
1.13 mam ustawione na stałe. Większość seriali z Apple tv tak idzie. Filmy na zoom 1.34 😉

16840943698745670514545676579265.jpg

AlbertoTomba

Active member
Mnie to osobiście już jakoś mocno nie boli - przywykłem, najbardziej mnie to audio denerwowało i ogólna padaka pod względem użytkowym, ale trzeba przyznać - jest poprawa.
Co nie zmienia faktu, ze drugi raz TCL nie kupię.

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
A ja jestem naprawdę zadowolony..
Korci mnie samsung s95 ale cena mnie przeraża. Gdzie się nie obrócisz to ceny mają 50% za wysokie. Ja rozumiem że jest inflacja. Ale bez jaj! Zobacz ceny LG, Samsung, Sony na ten rok. W życiu nie zapłacę takich pieniędzy za TV...
I tu wchodzi TCL 😉 może jakiś qd oled od nich następny? Zobaczymy za dwa trzy lata. O ile ten nie padnie wczesniej😉

3600€ za 65s95c! Fuck no! 1050 kosztował mnie c825... Więcej niż 1500 za TV nie zapłacę 😜

Ostatnia edycja:

AlbertoTomba

Active member
Mnie cieszy ta poprawa w sofcie, dlatego ze po pierwsze to ten tv (75C935) kupiłem w zasadzie zaraz jak się pojawił w sklepach, bez żadnych promocji kosztował 12k i nie chciałbym się go tak szybko pozbywać, szczególnie ze nigdy nie wiadomo czy nowy tez nie będzie miał jakichś baboli i niekompatybilności. Niestety recenzje są bardzo powierzchowne.
Po drugie - szkoda mi wydawać pieniądze, bo jak już wspominałem parokrotnie - nie mam co oglądać od jakiegoś czasu i troche bez sensu pchać teraz w to pieniadze.

soplus

Active member
Bez reklam
Trupa jak trupa, miałem tv z gorszymi babolami w obrazie (ale też kosztowały odpowiednio mniej...), natomiast świadczy to o porażajacej nieudolności chińskich programistów, bo istota problemu jak i jego rozwiązanie są wręcz banalne. Podejrzewam że tam nie ma kto im wskazać palcem konkretnie gdzie/że jest problem, bo np najbardziej ordynarne rozwiązanie, czyli przesunięcie granicy podświetlenia jedną strefę wyżej (a poniżej obrazu - niżej), żeby nie robił sie ten artefakt, to serio nie wymaga wirtuoza pisania kodu...
Wyglada natomiast ze głównie skupili się na estetyce i działaniu hdmi - i to też dobrze, ale przez prawie rok od premiery to już wszystko powinno hulać.
W każdym razie - funkcjonalnie jest lepiej, czy może - nie jest już beznadziejnie
@kiki niemasz w TCL znajomego Chińczyka, żebymu palcem pokazać o co kaman z tym paskiem?

soplus

Active member
Bez reklam
NA V12 nadal wywala mi SkyShowtime, teraz doszedł napis Try to connect from the more secured device... Na 562 działa Wam normalnie?

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mi udało się zwiesić system 3x w ciągu dwóch dni. Tylko wtyczka pomaga 😉 wcześniej nie miałem problemu...

AlbertoTomba

Active member
Na becie, Kodi 21 mi bardzo próbowało wykrzaczyć cały system, ale udało się wygrać walkę i tv nie padł. Ale próbowałem tylko raz, na 562 na razie nie sprawdzałem, ale nie spodziewam się cudów. Poza tą jedną apką nie mam problemów w sumie ze stabilnością.

Natomiast wyłączyłem soundbar i puściłem sobie kanał radiowy z muzyką i to co ten Atmos wyprawia to jest komedia - robi się głośniej, ciszej, przez moment coś jest "podkreślone" po chwili przestaje itd, strasznie to przetwarzanie szaleje - generalnie dźwięk jest bardzo losowy. Szkoda, bo jak działa dobrze, to brzmi też dobrze.

EDIT: Cofam powyższe - okazuje się, że samo włączyło się "Adaptive Content" w Intelligent Settings / Audio i to się presety przełączały bez sensu...
Śmieszne, bo w sekcji video miałem wcześniej adaptive brightness które w biegu wyłączałem bo jasność nie szanowała presetów, tylko zmieniała się też dość losowo, a tego nie zauważyłem.
Polecam sobie przejrzeć ustawienia, jeśli wcześniej robiliście IMG, bo defaulty są dość kiepskie.

Ostatnia edycja:

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak próbowało? 😉 Żona twierdzi że tylko podgłaszała.. Tivimate było odpalone. Kodi nigdy nie zamykam. Działa w tle bo wychodzę do tivimate lub guzikiem home na pilocie. Ale jeśli zamknę kodi z poziomu wyłącznika wewnątrz programu to 3 na 4 razy zawiesi system....
P_20230514_175949.jpg

AlbertoTomba

Active member
Pojawił się z tego co czytam IMG v558, jakby ktoś zapodał linka to byłbym wdzięczny, bo trochę słabe jest cofanie się do v440, a nie mogę sobie z botem pogadać żeby ściągnać, bo nie mam i nie zamierzam instalować Telegrama tylko po to...

Do góry