Telewizor TCL C935 4K Ultra HD: Mini LED, QLED, 2000 nitów, Dolby Vision/Atmos 2.1.2, HDR10+, 144 Hz i Goggle TV.

soplus

Active member
Bez reklam
Kodi, materiał z hdr10plus. Brak ustawień imax enhanced. Mam tylko podstawowe jak standard, dynamiczny, film, sport...
U was tak samo na c935?

Starszy hdr10 bez + normalnie załącza IMAX.
Dolby Vision też działa bez zarzutu.
No faktycznie w Hdr10 nie ma teraz Imax, sprawdzałem na amazon.

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Podziękował za test! Nie będę kombinował z powrotem na poprzedni soft. Jakoś przeżyję do następnego firmware.... Oby naprawili 😉

AlbertoTomba

Active member
Zniknęła też, albo jest gdzieś za głęboko zakopana opcja przełączenia między ARC a eARC. Nie żebym jej potrzebował, ale czasem jest przydatne do troubleshootingu.
Musze jeszcze pare filmów odpalić z różnymi ścieżkami audio do testów.

Swoją drogą opcja "rozszerzone Atmos" z tego co widze uruchamia głośniki na górze TV dla dźwięku stereo, bo bez tego one nie grają - pochodziło to trochę i nawet przyjemnie to brzmiało. Rozumiem że te przestery o których pisaliscie, to gdy się coś Atmosowego pusci z nią włączoną?

soplus

Active member
Bez reklam
Tak, piardy były z Atmosem rozszerzonym. Gdzieś pisali na forach, że wystarczyło przełączyć dźwięk na PCM i problem ustępował. Nie zmienia to faktu, że cały czas jesteśmy królikami doświadczalnymi dla TCL

AlbertoTomba

Active member
Z rozszerzonym, ale jesli audio zrodlowe to byl atmos? bo na zrodlowym stereo nie zauwazylem, rozumiem ze rozszerzanie atmosem atmosa pierdzi :D

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Próbuję ustawić profil Film żeby zbliżyć się do IMAX i za cholere się nie da. Nie ma tego efektu niestety. Nie wiem jak to zrobili ale w imax kolory, separacja, jasność, wszystko kurła jest lepiej takie eye catching bym powiedział 😜
W film tego uzyskać nie mogę.

Do góry