Na becie, Kodi 21 mi bardzo próbowało wykrzaczyć cały system, ale udało się wygrać walkę i tv nie padł. Ale próbowałem tylko raz, na 562 na razie nie sprawdzałem, ale nie spodziewam się cudów. Poza tą jedną apką nie mam problemów w sumie ze stabilnością.
Natomiast wyłączyłem soundbar i puściłem sobie kanał radiowy z muzyką i to co ten Atmos wyprawia to jest komedia - robi się głośniej, ciszej, przez moment coś jest "podkreślone" po chwili przestaje itd, strasznie to przetwarzanie szaleje - generalnie dźwięk jest bardzo losowy. Szkoda, bo jak działa dobrze, to brzmi też dobrze.
EDIT: Cofam powyższe - okazuje się, że samo włączyło się "Adaptive Content" w Intelligent Settings / Audio i to się presety przełączały bez sensu...
Śmieszne, bo w sekcji video miałem wcześniej adaptive brightness które w biegu wyłączałem bo jasność nie szanowała presetów, tylko zmieniała się też dość losowo, a tego nie zauważyłem.
Polecam sobie przejrzeć ustawienia, jeśli wcześniej robiliście IMG, bo defaulty są dość kiepskie.