Kabel jest osobny, bodaj standardowa wtyczka "8", wpina się z lewej strony tv, patrząc od frontu, czyli przeciwnie do reszty złącz, ma koło 2m.
A jak zawsze obsługą Disney +?. Działa płynnie, nie wywala? Kumpel ma tcl jakiś niższy model i właśnie z disney ma problemy.
Aplikacje które przetestowałem i działają bez żadnych problemów:
- Prime Video
- Canal+ Online
- Play Now
- Disney+
- Player
- Premiery Canal+
- HBO Max
- Netflix
- Apple TV
Aplikacje które nie działają:
- 35mm WFDIF (po aktualizacji apki nie ma dźwięku, ale przynajmniej teraz obraz wyświetla)
Swoją droga pojawił się ze 2 dni temu soft v463, ale czekam tym razem aż faktycznie będzie udostępniony via OTA. Aktualnie jest v462, wiec za wiele developmentu to pewnie nie było, także nie spodziewam się rewolucji
Dzięki. C935 wjeżdża do mnie w przyszłym tygodniu. Miał być LG OLED 65", będzie TCL miniLED 75".
teraz oglądając jakiś materiał DV lub innego HDR, wchodząc w ustawienia obrazu dostajemy logo danego HDR i jakby czytelniejsze opcje tylko dla danego materiału.
Jak zmusić ten TV żeby puszczał dźwięk do mojego ampli z GHBO, Netflixa itd wbudowanego? Mam kabel wpięty do HDMI4 (ARC/eArc) w TV, wejście w ampli TV, TV widzi TXRZ900, w ustawieniach dźwięk po ARC i dupa. Ampli nie widzi sygnału z TV. Zależy mi, żeby dźwięk z HBO, Disneya puszczać po ampli ale za cholerę nie mogę tego zrobić. Jak lecę w drugą stronę np. Nvidia Shield->ampli->TV wszystko jest ok (ale mój ampli obsługuje max HDR10 i nie chcę puszczać przez niego sygnału video).
Z tym problemem z (e)ARC - włączyłeś "pass through" w zaawansowanych opcjach audio? Próbowałeś wyłączyć eARC?