Patryk-1980
Member
?Hej, czy w modelu C845 można nagrywać z TV (to co oglądamy) na dysk zewnętrzy czy pendrive podłączony do USB?
Pzdr.
?Hej, czy w modelu C845 można nagrywać z TV (to co oglądamy) na dysk zewnętrzy czy pendrive podłączony do USB?
Pzdr.
zapewne checesz zapyta o możliwość nagrywania z wbudowanego tunera DVB-T/C/S...
No i ten film chyba odpowiedział na wszystkie moje pytania, i C845 pewnie za jakiś czas pojawi się u mnie w pokoju![]()
To jest potwierdzenie opinii tych co kupili.
To świetny model.dostał pięć gwiazdek.
@kiki ale co ma Duster do Ferrari? Ba! Nawet co ma Duster do RAV-ki?Nikt nie kupuje - tak mi się wydaje - na podstawie testu , Ferrari, czy nawet łodzi
Myślę, że są jakieś rozwiązania przygotowane pod te wynalazki, natomiast jeśli bedziesz miał odsłuch z zewnetrznego źródła dźwięku, to prawdopodobnie nie robi to różnicy jak zamontujeszPierwsze, to w związku z głośnikiem umieszczonym na tyle tv, mam problem z uchwytem ściennym, gdyż dociska mi on rzeczony głośnik, a według manuala powinno być min. 30mm luzu :/ Czy zastosowanie jakiś dystansów będzie bezpieczne? Lub jeżeli ktoś miał ten sam problem, to jak go rozwiązał?
Drugie ma związek z dźwiękiem po optyku. Wcześniej miałem dźwięk z tv, jak i z pc, podłączone optykiem do switcha i z niego do wzmacniacza Pioneer VSX-324K. Działało jak należy, lecz teraz dźwięk z tv nie przechodzi przez switch. Próbowałem różnych ustawień i nic. Jak podłączę optyka z tv bezpośrednio pod wzmacniacz, to dźwięk jest i wyskakuje info o formacie Dolby Digital, jak na poprzednim tv. Brak wsparcia Dolby Atmos i DTSX na switchu?
Sprawdź czy nie masz np Netflix calibrated mode. W Sony po włączeniu filmu w apce wbudowanej w TV samo się włącza domyślnie ino raz jest ciekawszy (m.in. zmiękczony, wygaszanie strefowe zminimalizowane)I jak najlepiej poustawiać opcje obrazu pod gry (PC, PS5) i filmy z apek (Netflix, itp.)? HDR oczywiście.
Znaczy dziwi mnie, że jak puszczę po optyku bezpośrednio do wzmacniacza, to dźwięk jest, a przez switch już nie. Switch to model JL-SP0301 i to pewnie jego wina. Może ktoś zna coś lepszego? HDMI ARC mi niestety odpada, bo wzmacniacz jest jakiś walnięty pod tym względemDźwięk binauralny nie pójdzie po optyku. Maksymalnie puści 5.1 (DD, DTS)
Jaki masz wzmacniacz?Znaczy dziwi mnie, że jak puszczę po optyku bezpośrednio do wzmacniacza, to dźwięk jest, a przez switch już nie. Switch to model JL-SP0301 i to pewnie jego wina. Może ktoś zna coś lepszego? HDMI ARC mi niestety odpada, bo wzmacniacz jest jakiś walnięty pod tym względem![]()
Zechciałbyś wyjaśnić jaka niezgodna z regulaminem treść w mojej odpowiedzi na powyższe skłoniła Cię do jej wykasowania?To jakaś chyba choroba stolarza o wciskaniu kitu.
Każdy pisze co uważa.
Walka na argumenty to szacunek dla przeciwnika.