Telewizor TCL C845 4K Ultra HD: Mini LED OD10, QLED, 2000 nitów, HDR10+, Dolby Vision/Atmos, 144 Hz i Google TV - wszystko co musisz wiedzieć.

duxdaro

New member
To trudno abyś miał info o dźwięku obiektowym na wzmaku nie obsługującym dźwięku obiektowego. On nie ma nawet wyjścia na górne głośniki.
Niezbyt czaje co to ma do tego, że dźwięk po optyku bezpośrednio do wzmacniacza jest, a przez switch już nie, ale mniejsza z tym ;P Zamówiłem jakiś nowszy switch do optyka i zobaczymy czy to coś zmieni. Jak nie, trzeba będzie pomyśleć o nowym wzmacniaczu.

Ostatnia edycja:

luck76

Well-known member
Niezbyt czaje co to ma do tego, że dźwięk po optyku bezpośrednio do wzmacniacza jest, a przez switch już nie, ale mniejsza z tym ;P Zamówiłem jakiś nowszy switch do optyka i zobaczymy czy to coś zmieni. Jak nie, trzeba będzie pomyśleć o nowym wzmacniaczu.
switch nic nie zmieni a wzmacniacz owszem, przy czym do tego konieczne będą dodatkowe głośniki

marcinob

New member
Mam pytanie, czy ten C845 TV w standardzie nie jest optymalnie ustawiony? Tzn wszystkie "polepszacze" obrazu są nieaktywne? Ponoć to wymogi energetyczne UE tak narzucają że podczas pierwszego uruchomienia ma być EKO a później to już mają gdzieś :). Czy ktoś mógłby podrzucić jak najlepiej poustawiać ten TV?

duxdaro

New member
Ponoć to wymogi energetyczne UE tak narzucają że podczas pierwszego uruchomienia ma być EKO
No i tak jest ;) Sam musisz sobie poustawiać. A nawet przy zwykłym zwiększeniu jasności dostajesz ostrzeżenie o zwiększeniu zapotrzebowania na energie xD A co do ustawień, to sam bym chętnie jakieś przygarnął ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przecież każdy ma własną wrażliwość.
Ustawienia Eco - dotyczą modeli które nie spełniają norm - tak jak 8K.
Dlatego dobrze mieć skalibrowany telewizor.
Podaj maila na PW - to Ci wyślę.

Math13

Member
Mam pytanie. Czy TCL C845 ma powłokę antyrefleksyjną, czy jej nie ma?
Przeczytałem wszystkie możliwe opinie i informacje dostępne na internecie, obejrzałem filmy recenzujące ten telewizor na YouTube.
Jedni piszą i mówią, że ma powłokę antyrefleksyjną (w odróżnieniu od modelu wcześniejszego C735, który tej powłoki nie posiadł).
Inni wskazują jako jedną z nielicznych wad tego telewizora (jeżeli nie jedyną), że nie posiada powłoki antyrefleksyjnej.

Math13

Member
Oczywiście, że ma powłokę, to widać jak masz go gdzieś do wglądu.
Dziękuję. Na Ciebie @kiki można jednak liczyć.
Zastanawia mnie jednak stwierdenie prezentera na poniższym filmie YouTube.
Przetestowaliśmy TCL 65C845 ...
Od ok. 9:00 minuty, mówi o słabych kątach widzenia.
A w 9:53 minucie nadmienia, że spowodowane jest to brakiem powłoki antyrefleksyjnej.
Dokładnie cytuję: ..." w tak wysokim modelu mogło by się TCL pokusić o zastosowanie powłoki antyrefleksyjnej".
:unsure:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W wysokich modelach firmy stosują powłoki.
W tym modelu łatwo się przekonać porównując do modelu nawet TCL bez powłoki., Zapraszamy na pokaz.

luck76

Well-known member
łDziękuję. Na Ciebie @kiki można jednak liczyć.
Zastanawia mnie jednak stwierdenie prezentera na poniższym filmie YouTube.
Przetestowaliśmy TCL 65C845 ...
Od ok. 9:00 minuty, mówi o słabych kątach widzenia.
A w 9:53 minucie nadmienia, że spowodowane jest to brakiem powłoki antyrefleksyjnej.
Dokładnie cytuję: ..." w tak wysokim modelu mogło by się TCL pokusić o zastosowanie powłoki antyrefleksyjnej".
:unsure:
w tym materiale sponsorowanym (brawo! - nie można się tego wstydzić i benchmark.pl, podobnie jak np. **********.pl wskazują to w swoich testach) wkradł się drobny błąd - relacjonujący test wskazał błędnie na brak powłoki antyrefleksyjnej, która zdaje się jest, natomiast prawdopodobnie chciał wskazać na powłoki stosowane w topowych produktach konkurencji opartych o matrycę VA, gdzie dodawana jest dodatkowa folia poprawiająca kąty widzenia (w sony nazywa się to x-wide). Jest to rozwiązanie obniżające poziom degradacji kolorów pod kątem, jednocześnie pogarszające kontrast, przy czym to pogorszenie widoczne jest jedynie w testach syntetycznych, w rzeczywistości nie wpływa negatywnie na odbiór.

Do góry