Więc kupiłem 65C845 X2 i jestem zadowolony. Kupiłem jakieś 2 tyg temu, ale mało miałem czasu na telewizję.
Obraz jest elegancki - bałem się, że słaby sygnał (np. naziemna) będzie źle wyglądał. Wygląda bardzo dobrze, a im lepszy sygnał tym lepiej. Nie zauważam smużenia (polepszacze wyłączone), nie narzekam na clouding, pasy czarne górą i dołem są czarne nie szare, dźwięk jak na telewizor (do muzyki używam innego sprzętu) jest dobry, w trybie dynamicznym podobny stylem do kinowego, menu jest płynne nie zacina się, pokój ma 2 okna i ich wpływ na oglądanie jest ograniczony (coś się tam odbija, ale...), faktycznie predefiniowane ustawienia obrazu są słabe (mam parametry po kalibracji od Kiki i u Niego kupione), nie zauważyłem zwieszania się softu i potrzeby restartu. Jednym słowem oglądam i się nie zastanawiam.
Dużym minusem jest brak instrukcji obsługi PL. To co jest załączane w pakiecie to porażka. Trudno więc znaleźć różne opcje. Jak ustawić, żeby po uruchomieniu nie włączał się ekran "Dom" od googla - już znalazłem. Jak poprzestawiać kolejność ikon w aplikacjach ulubionych? - też znalazłem. Może są jeszcze jakieś inne opcje, których działania nawet nie poznam, bo nie ma instrukcji. "Wadliwie" działa epg programów, bo w trakcie przejeżdżania na inny program kursorem po 2 sek samoczynnie przełącza na kanał który podświetlam - słabe. Brak opcji wygaszenia ekranu np. gdy w tle leci muzyka uważam za wadę. Uruchamia się wygaszacz ekranu z datą i "pogodą" - czy podaje ją na podstawie lokalizacji? Nie wiem, z jakiego serwisu pogodowego korzysta? Nie wiem. Fakt, po podłączeniu pod ampliturner nie odcina głośników w tv. Kodi działa - tzn. to co znajdzie free (póki co nie płacę) to odtwarza .
Tyle odczuć.
Z tym trybem dom mógłbyś opisać gdzie to się zmienia. Ekran przy muzyce na pewno da się wyłączyć, widziałem to w opcjach ale nie pamiętam w którym miejscu. Pogodę też da się ustawić, wg. miejscowości. Jak masz jakieś listy iptv darmowe to mógłbyś się podzielić