Telewizor TCL C845 4K Ultra HD: Mini LED OD10, QLED, 2000 nitów, HDR10+, Dolby Vision/Atmos, 144 Hz i Google TV - wszystko co musisz wiedzieć.

1971Marek

New member
Witam
TCL 845 mam ok 2 miesięcy
Obraz przy HDR świetny , ale nie o tym ...
Oglądając programy sportowe z satelity ( szczególnie zauważalne podczas meczu piłki nożnej) murawa zmienia natężenie koloru raz jest ostro zielona raz mniej
Czy ktoś kto posiada taki sprzęt zauważył podobne zjawisko ( nasila się chyba w roz. 4K) jak ew. zmienić to zjawisko bo chyba chodzi o podświetlanie

Matt Walzer

New member
Witam
Oglądając programy sportowe z satelity ( szczególnie zauważalne podczas meczu piłki nożnej) murawa zmienia natężenie koloru raz jest ostro zielona raz mniej
Czy ktoś kto posiada taki sprzęt zauważył podobne zjawisko ( nasila się chyba w roz. 4K) jak ew. zmienić to zjawisko bo chyba chodzi o podświetlanie
Trzeba wyłączyć automatyczną jasność ekranu bo rzeczywiście wtedy to jest już dyskoteka gwarantowana.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Witam
Prawdopodobnie problem znany od lat z materiałem DV. Obraz miga.

Milith

New member
Miałem na myśli tego pentonica w x2, ale w międzyczasie byłem w sklepie i na pudle przeczytałem że w 75 calach również jest X2.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W klasie cenowej to bardzo dobry telewizor
Nic lepszego o ty ch parametrach i z taką jakością nie znajdziesz.
Masz za 3899 zł z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł .
Z dobrych mini ledów masz jeszcze 55PML9008 Philipsa za 3299 zł z pakietem.

Kiedy planujesz zakup ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych dwóch to zdecydowanie 65C845 za 4999 zł z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł .
Kiedy planujesz zakup ?

Math13

Member
Nigdzie nie mogę znaleźć kompletnych recenzji oraz testów modelu który aktualnie pojawił się w sklepach, czyli TCL 65MQLED85.
Czy to prawda, że TCL 65MQLED85, to nic innego jak model TCL 65C765 lub TCL65Q9B?

Najprawdopodobniej kupię jeden z tych dwóch: TCL 65MQLED85 lub TCL 65C845X2. Obecnie są w identycznej cenie. Tylko nie wiem który z nich jest lepszy.
Czy oba powyższe posiadają ten nowszy procesor: MT9653 (Pentonic 700) ?

Chociaż poważnie zastanawiam się również nad TCL C855. Tylko czy jest on wart dopłaty 1,5k PLN różnicy?
Poza większą ilością stref, przewyższa 2 wcześniejsze jeszcze w czymś? Zauważę różnicę i odczuję lepszy komfort oglądania?
Nie gram w gry. TV tylko do oglądania programów kablowych oraz Netflix, Disney i Prime.

Do góry