Widziałem dziś obok siebie PQ200R, PQ3000 i PQ6000 obraz praktycznie taki sam, wygląd na korzyść PQ6000. Jeżeli chodzi o odblaski raczej wszystkie mają podobne a przynajmniej 3000 i 6000 mnie to jednak tak nie przeszkadza jak świecenie matryc LCD w nocy. Tak szczerze przecież tyle tak oglądaliśmy CRT a w nich wszystko się odbijało a jeżeli już chcemy oglądnąć dobry film to muszą byś do tego optymalne warunki z światłem włącznie. W dzień też można zasłonić zasłony, żaluzje i tp. Oczywiście każdy ma swoje zdanie na ten temat. Co do jakości obrazu na LCD kontra Plazma to chyba już nic nie dodam bo wszystko zostało już na ten temat napisane.
Polecam okulary z polaroidem niwelują wszelkie refleksy zapewne jest to najdoskonalsze rozwiązanie problemu z refleksami, a gdy będą jeszcze lekko przyciemnione zapewne będą tłumić również świecenie matrycy To oczywiście żart, ale telewizję dla zdrowia wzroku powinno się oglądać przy lekkim świetle w tle dlatego u siebie nad telewizorem montuję kinkiec z możliwością ustawienia jasności. Można również zamontować podświetlanie diodowe za telewizorem oświetlające ścianę lub pułkę.
Co do ceny to w supermarketach MM nadal wszystkie trzy modele stoją wysoko:
42PQ200R 2699zł
42PQ3000 2999zł
42PQ6000 3499zł
Gdzieś widziałem 50PQ200R za 3299 zł
Pozostaje tylko sklep internetowy z możliwością odbioru osobistego.
Polecam okulary z polaroidem niwelują wszelkie refleksy zapewne jest to najdoskonalsze rozwiązanie problemu z refleksami, a gdy będą jeszcze lekko przyciemnione zapewne będą tłumić również świecenie matrycy To oczywiście żart, ale telewizję dla zdrowia wzroku powinno się oglądać przy lekkim świetle w tle dlatego u siebie nad telewizorem montuję kinkiec z możliwością ustawienia jasności. Można również zamontować podświetlanie diodowe za telewizorem oświetlające ścianę lub pułkę.
Co do ceny to w supermarketach MM nadal wszystkie trzy modele stoją wysoko:
42PQ200R 2699zł
42PQ3000 2999zł
42PQ6000 3499zł
Gdzieś widziałem 50PQ200R za 3299 zł
Pozostaje tylko sklep internetowy z możliwością odbioru osobistego.