Ten problem rozwiązuje zastosowanie kabla iHDMI, zamiast kabla HDMI.
Kupiłem - podłączyłem - działa jak trzeba - dzięki!
P.
Ten problem rozwiązuje zastosowanie kabla iHDMI, zamiast kabla HDMI.
Nie mam dekodera PVR ale objawy są raczej typowe dla sygnału cyfrowego, a w zasadzie jego braku. Przy satelicie takie objawy są w czasie burzy czy śnieżycy, ale w kablówce nie może tak być. Albo masz jakieś uszkodzenia w przewodach, gniazdach, albo są uszkodzenie poza mieszkaniem. Sprawdź przewody, jak nic nie pomoże zgłaszaj usterkę sygnału, nie dekodera.[/QUOTE
A czy dekoder można w 100% wykluczyć ponieważ przy dekoderze HD bez PVR nie zauważyłem takich objawów z kablami nic nie robiłem wizualnie wyglądają ok.
Witam.Dostałem z Vectry dekoder HD-(STB HD Vectra-5800C).
Podłączyłem i wszystko śmiga.Ciekawi mnie jednak gniazdo USB z tyłu urządzenia.Może ktoś wie czemu ono ma służyc.
Serdecznie pozdrawiam.
Dokładnie, co niektórzy mają fantazję - nagrywać na pendrive to chyba szybciej kwiat paproci można znaleźć niż taki dekoder .Nie tylko Vectra, również inne firmy oferujące ten model (AB-5800C/S) dekodera tj. N-ka i inne kablówki.
Istnieje małe prawdopodobieństwo, że to dekoder. Nie pamietam w Vectrze takich problemów zbyt często nie było, ale o dziwo wczoraj na filmboxie też tak miałem kilka razy na dekoderze HD (przy satelicie miałem tak znacznie częściej). Vectra bierze sygnał z satelity i być może przy mrozach i śniegu troszkę zakłócało to sygnał.
4 . Pan z POk'u nie wiedział co to jest multiroom .......??
więc mu wytłumaczyłem i dostałem dekoder SD (modem WiFi też bez problemu
pzdr
polsat sport wyłączyli i cholernie się zdenerwowałem , ciekawe czy to tylko okresowo czy już na stałe .
Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...Wszyscy klienci, którzy chcą skorzystać z pakietu Platynowego lub VIP, oraz abonenci tych pakietów, którzy nie mieli jeszcze dekodera HD mogą teraz wymienić swój dekoder SD i korzystać z niego bez miesięcznych opłat za dzierżawę. Opłatę za korzystanie z dekodera HD dla nowych użytkowników obniżyliśmy do 0 zł.