Hej
Trafiłem dzisiaj na "first look TCL 55" P-Series Model 55P607 4K HDR Roku TV with Dolby Vision" (nie mogę jeszcze wrzucać linków na forum; wklejcie sobie to co wyżej w google). Sam pierwszy first look oraz komentarze napawają optymizmem. Wie ktoś może czy seria P607 dostępna w Stanach Zjednoczonych to ten sam telewizor co P6046 dostępny w Europie? Pomijając oczywiste różnice jak np. OS telewizora (w Stanach Roku u nas Android) to najbardziej w oczy mi się rzuciło to, że w komentarzach redaktor wspomniał o jasności telewizora która przekracza 600 nitów co pozwalałoby na całkiem porządne HDR. Według strony Display Specifications jasność naszego P60 to 280 nitów co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Serie P w USA i EU mają różne matryce?
Z racji że jestem tutaj nowy, chciał bym się przywitać z koleżankami i kolegami z forum ↖(^ω^)↗
Ostrzylem sobie ząbki na tego tv z US, ale niestety jest to produkt na rynek US i w Europie nie będzie dostępny.
Pisałem do TCL Polska i US w tej sprawie.
Można niby zamówić na Amazonie, ale czas oczekiwania do 3mscy, do Polski pewnie jeszcze dłużej. Dochodzi brak gwarancji w UE na ten model, możliwe clo i podatek na granicy itp... W sumie chyba wolę androida niz roku, można chociaż pograć i jest kodi

Fajny jest ten pilot z roku z portem jackiem na słuchawki. Ale widzę że można na europejskim przesłać dźwięk Przez bt, więc na jedno wychodzi
Z innej beczki trochę: ogólnie widzę dobre opinie o p6049, jedyny minus jaki zgłaszanie to artefakty na czerni, ale można powalczyć z poziomem czerni w ustawieniach i jest lepiej.
Czy ktoś mógłby podsumować pozostałe wady tego tv?
Czytałem z 40 stron wstecz i tylko ta jedna mi się v rzuciła w oczy.
Czy ktoś się orientuje czy można podłączyć myszkę, klawiaturę, pada itp do USB? Próbował ktoś huba USB podłączyć?
Widziałem że użytkownik @kiki zajmuje się sprzedażą tego tv i wszyscy sobie chwala kupno u tego użytkownika forum. Czy tv jest dodatkowo profesjonalnie kalibrowany przed wysyłka i czy są może jakieś dodatkowe bonusy? No i czy sprzedaż tylko na allegro?
Pozdrawiam.