Hmm klikam "ok" przy opcji TV TO USB i nic się nie dzieje.... Jak dam strzałkę w prawo to po 5 sek. wyskakuje mały komunikat że NVM TO USB OK, ale nie ma żadnego pliku na pendrive...
Zmieniam kolejność jednego kanału, wgrywam USB TO TV, dostaję komunikat, że ok, ale lista kanałów się nie przywraca...
@artb71 fajny myk z tymi ustawieniami przyda się w przyszłości. Teraz pytanie jakim sposobem łączysz się z netem po wifi czy lan, bo u mnie jeżeli używam wifi jest problem z szybkim uruchamianiem na wszystkich softach. Po lan brak problemu
U mnie pojawia się na Pendrive folder o nazwie database, w nim podfolder o tej samej nazwie, a w nim pliki DtvData.db, AtvData.db i satelite.db. Lista kanałów jest w pliku DtvData.db. Można ją podglądnąć programem SQLite (DB Browser). Nie wiem dlaczego u Ciebie NIC nie pojawia się na penie. Może zmień port lub pendrive.
Witam. Dzisiaj w nocy pobrała mi się aktualizacja 8.0.0.Nie może mi sie połączyć z internetem w ogóle. Czy mam powrócić do pierwszej wersji 369 i mogę potem wgrać 528? czy muszę po kolei robić?
Jeśli nie chcesz by system zaktualizował się do aktualnej wersji to należy odznaczyć domyślna zgodę na aktualizacje w opcjachDziękuje.To zaczynam działać zobaczymy co sie stanie. Ogólnie to na zadnym innym mi nie dziala net tylko musze instalowac 369 a póżniej 373 i koniec miewiem co jest grane.
Wielki dziękuję!:blagam:Po zainstalowaniu oprogramowania 528, tak jak u wielu innych użytkowników pojawił się u mnie problem z szybkim uruchamianiem. Mój model TV to U55C7026. W tej chwili już wszystko działa OK. Mam zainstalowaną wersję 528 i działa szybki start. A oto kroki jakie wykonałem żeby do tego doprowadzić :
- krok 1 - na 528 zainstalowałem wersję 526 - Efekt - bez zmian - szybkie uruchamianie nie działało nadal. Do tego ustawienia i lista programów poszła w kosmos. KROK TEN RACZEJ MOŻNA POMINĄĆ.
- krok 2 na 526 zainstalowałem wersję 519 - Efekt - szybkie uruchamianie zaczęło działać
- krok 3 na 519 zainstalowałem wersję 528 pobraną ze strony TCL. WAŻNE- przed instalacją WYŁĄCZYŁEM szybkie uruchamianie i włączyłem je dopiero po zainstalowaniu 528.
Oprogramowanie 519 i 526 miałem pobrane z linku do dysku google udostępnionego na forum w wątku "Pliki aktualizacji"
Oprogramowanie 526 i 528 wgrywałem poprzez "Aktualizację lokalną" z menu TV (pliki zip)
Oprogramowanie 519 miałem w formacie Update.pkg, więc wgrywałem poprzez wyłączenie TV z prądu i włączenie go z równocześnie wciśniętym przyciskiem "OK" w joysticku z tylu telewizora.
WAŻNE : PRZED ZABAWĄ ZE ZMIANĄ OPROGRAMOWANIA można sobie zabezpieczyć ustawienia i listę kanałów (o czym wcześniej nie wiedziałem) na nośnik zewnętrzny USB. W tym celu wchodzimy w menu serwisowe "Main menu\Factory" (kontrast i kombinacja 9735) a następnie wybieramy "USB Clone" a później "TV TO USB". Przy podpiętym nośniku zapisane na nim zostaną nasze ustawienia wraz z listą programów. Po zmianie oprogramowania może w ten sam sposób wgrać nasze ustawienia wybierając wówczas "USB TO TV" - działa, ale niestety sprawdziłem po fakcie i czeka mnie ręczne układanie listy kanałów
Mam nadzieję że komuś się to przyda
Jakiś czas temu miałem podobny problem, też się czepiałem TV, problemem był router connect box UPC.Nie mam już siły do tego internetu. W czym może być problem? Zainstalowałem 369 internetu brak. Dałem nakładkę 373 internet był. Zainstalował się 528 problem z netem. Ktoś pomoże?
Jakiś czas temu miałem podobny problem, też się czepiałem TV, problemem był router connect box UPC.
Wymuszałem połączenie 5GHz, po jakimś czasie się to sypało.
Pomagał reset routera, przyciskiem reset 30sekund z tylu.
Wysłane z FRD-L09 Tapatalkiem
A jak nie pomagał sam reset routera to trzeba było jeszcze odłączyć tv od prądu i wtedy już było ok.
Rik81, what's your TCL model?
Codes looks incomplete. Next 2 digits tell some details of TV configurationMy model 55c70 And 55p60