orkaskawina
New member
Nie, nie wiem jeszcze jak
Nie, nie wiem jeszcze jak
Zostaje reczna aktualizacja lub czekać. Nikt na forum nie dzielił się wiedzą dlaczego niektóre telewizory nie chcą się aktualizowaćWitam,
Mam wersję oprogramowania v8-1805021-MF1V373
Wersję systemu tv+ v3.1.2.
Nie pojawia się u mnie aktualizacja automatyczna. Jak sam chce przeprowadzić aktualizacje sieciowa telewizor twierdzi, że aktualizacja nie jest potrzebna. Czy pozostaje mi tylko ręczne wgranie nowego softu? Dlaczego sam nie chce się zaktualizować?
Spróbuj inny pendriveHey.
Próbował przed chwila zrobić najświeższą aktualizacjie. Pojawia mi się komunikat: "No available update package,system update stopped"
Plik na pendrive to" Update.pkg" . Proszę o pomoc co może być nie tak. Wyciagam wtyczke z prądu, wkładam pendrive włączając wtyczke do prądu trzymam guzik z tyłu aż pojawia się ten komunikat. Coś robie źle?
WAŻNE : PRZED ZABAWĄ ZE ZMIANĄ OPROGRAMOWANIA można sobie zabezpieczyć ustawienia i listę kanałów (o czym wcześniej nie wiedziałem) na nośnik zewnętrzny USB. W tym celu wchodzimy w menu serwisowe "Main menu\Factory" (kontrast i kombinacja 9735) a następnie wybieramy "USB Clone" a później "TV TO USB". Przy podpiętym nośniku zapisane na nim zostaną nasze ustawienia wraz z listą programów. Po zmianie oprogramowania może w ten sam sposób wgrać nasze ustawienia wybierając wówczas "USB TO TV"