a nie lepiej po prostu napisać czy dystrybuowane na forum oprogramowanie narusza gwarancję tv czy nie?
zresztą gwarancję tv mam w nosie.
logując się na przykład do netflixa podaje się numer karty kredytowej, dane i 3 cyfrowy kod.
Czy dane karty kredytowej są bezpieczne?
Napisz konkretnie skąd jest soft, czy jest certyfikowany czy może jest to soft testowy lub typu beta lub inny shit.
Chyba nie dostałeś pełnej odpowiedz na swoje pytanie.
Nieautoryzowane zapewne naruszają gwarancję.
Nie wynika z tej odpowiedzi czy tutejsze aktualizacje są autoryzowane przez TCL.
Kiki twierdzi, że to fabryczne, to brzmi jak autoryzowane.
Dla mnie odpowiedź TCLa była jasna. Mimo, że pytanie mogło być lepiej skonstruowane. Nie zależy mi żeby kogoś oszukiwać.
TCL pisze jasno, że oprogramowanie nieautoryzowane nie obejmuje gwarancją.
https://prnt.sc/lsnafw
Muszę potwierdzić, że Pan Marek zawsze pomoże i ma dużo cierpliwości.
Jak mogę sprawdzić rodzaj zainstalowanego Androida.
Nie pracuję "AMAZON PRIME VIDEO", ktoś mówi, że aktualizacja menu serwisowego może działać, ale aby to zrobić, musisz zadzwonić do pomocy: Wiesz, że możesz zaktualizować oprogramowanie serwisowe z domu? Uwaga Nie mówię o Androidzie FW, ale o oprogramowaniu serwisowym. (tłumaczenie google)
PS: Nie wiem, czy tłumaczenie jest zrozumiałe, chciałem nazwać pomoc produktu w domu.
PPS: Aktualizacja odbywa się za pomocą pliku na kluczu USB.
Nie zależy mi, aby kogoś oszukiwać, albo krzywdę komuś robić.
Nie chciałbym tylko sam został oszukany. Przykładowy post: Oficjalne TCL: tak możecie instalować oprogramowanie, nie ma problemu.
Odp. po zainstalowaniu: niestety gwarancją nie obejmuje wasze telewizory, które pobrały i zainstalowały soft z forum HDTV.com.pl etc. lub innego.
Zawiedziony klient: ohhh jestem oszukany.
Rozumiem dobre intencje Kiki oraz pozostałych osób, jednak nigdzie nie ma oficjalnego oświadczenia, że takie oprogramowanie obejmuje gwarancją. Tylko przezorność sprawiła, że jeszcze nie korzystam z tego nowego softu.
Dziękuję wam za wyrozumiałość, mam nadzieję że to doceniacie. Dalszy ciąg rozmowy prowadzę z Kiki na PW, chciałbym to do końca wyjaśnić.
Siema po aktualizacji systemu nie odbiera mi wifi caly czas mam pobieranie adresu ip.... Inne sprzety normalnie dzialaja.... Ktos cos?
Z upc connect boxJaki masz router?
Z upc connect box
Reaet routera Pomaga na chwile i pozniej znowu to samo.....Zresetuj router , tam trzeba wcisnąć przez ok. 30 sek. taki przycisk resetujący.
Jak nie pomoże to spróbuj zrobić reset shop telewizora
Reaet routera Pomaga na chwile i pozniej znowu to samo.....