Widac, trzeba się wrócić do posta.Nie widać ich.
Masakra :F
Link:
http://www.hdtv.com.pl/forum/1436602-post1533.html
Fotka z posta xRAFx

Widac, trzeba się wrócić do posta.Nie widać ich.
Słaba sztuka ci się trafiła. Ja bym wymieniał.Matryca: ST5461D07-2 , model TV 55C7006 kupiony nowy u kiki
![]()
Na jasnych scenach w 4K obraz jest idealny.
Powiedzcie czy też macie takie reflektory w czterech rogach na czarnym tle z napisami ?
![]()
Masakra jak są napisy początkowe lub końcowe.
![]()
W trakcie filmu też jest to widoczne.
![]()
Jasność ustawiona na 50%.
Czy to jest standard w tych modelach ? Czy ta sztuka tak ma czy trzeba coś poprzestawiać ?
Ma dwa stare ponad dziesięcioletnie TV Toshiba 42ZV635 i LG 42LG2000 a takich efektów nie ma,
nie ukrywam że jestem jakby delikatnie to ująć "lekko zawiedziony".
Akurat wszystkie testy wskazywały że TCL C70 ma kiepskie podświetlenie rogów matrycy.Można to znaleźć na RTINGS , drugim forum HDTV.Jest też sporo zdjęć użytkowników.Ale czego wymagacie od "best buy" w klasie najniższa cena ...Przecież za jakość się płaci.Słaba sztuka ci się trafiła. Ja bym wymieniał.
Zerknij tu TCL U49C7006 - testAkurat wszystkie testy wskazywały że TCL C70 ma kiepskie podświetlenie rogów matrycy.Można to znaleźć na RTINGS , drugim forum HDTV.Jest też sporo zdjęć użytkowników.Ale czego wymagacie od "best buy" w klasie najniższa cena ...Przecież za jakość się płaci.
P60 ma podświetlenie direct led co nie zmienia faktu, że każdy nowy produkt klient powinien otrzymać bez wad.Takie przypadki tylko świadczą o kiepskiej kontroli jakości lub jej braku.Zerknij tu TCL U49C7006 - test
Ja dlatego nie kupuje z podświetleniem krawędziowym i wybrałem p60
Masz racje 100% ale mimo to Direct led jest łatwiej trafić równe podświetlenie w tanich tv, dużo łatwiej.P60 ma podświetlenie direct led co nie zmienia faktu, że każdy nowy produkt klient powinien otrzymać bez wad.Takie przypadki tylko świadczą o kiepskiej kontroli jakości lub jej braku.
Dodatkowo : "Kiedyś directy byly "równiejsze", dziś już nie jest to regułą. Można trafić krawedziaka duuzo rowniejszego od directa.
Przy czym trzeba pamiętać, że direct nie oznacza FALD, który jest zaawansowany i sterowalnym rozwinięciem konepcji bezpośredniego podświetlenia.
PS. A co do zasady -generalnie im droższy tv tym większe szanse na równe podświetlenie."
W p60 nie było mowy o matrycach samsunga tylko w c70. U mnie w 49p6046 jest st4851d03-3
Widac, trzeba się wrócić do posta.
Masakra :F
Fotka z posta xRAFx
Mam dokładnie ten sam model i takiego efektu nie mam - strasznie to wygląda u mnie jest jedna widoczna "plama" i to w zupełnie innym miejscu (jakieś 15 cm powyżej loga TCL w stronę środka) i to naprawdę bardzo słabo widoczna, wiec naprawdę z Twoim egzemplarzem coś jest nie w porządku
Ja miałem 49p60 zmieniam teraz na 49c70... ZobaczymySpokojnie panowie, w poniedziałek "kiki" wymienia na inną sztukę.
To nie N.A.S.A. żeby się tak spinać
Jak nie wyjdzie na dobrze to zamienię na serię 55P60![]()
IPS od LG. Pisałem parę postów wcześniej że do 43 cali pakują IPSy ale kiki usunął.Ja w moim p60 mam coś takiego panel name LC430EGY
LG Display LC430EGY-SJA3 Overview - Panelook.comBo wprowadzasz celowo w błąd.
https://www.displayspecifications.com/en/model/bc5ba7e
Więc nie opowiadaj .
Mi się udało aktualizacją do Androida 7. Ale dla swojego spokoju nie aktualizuj!!!czy udało się któremuś z posiadaczy poradzić sobie z trzaskami z głośnikó przy podłączeniu zewnętrznego audio po przewodzie optycznym - no chyba że tylko ja mam taką przypadłość.
LG Display LC430EGY-SJA3 Overview - Panelook.com
Chyba ja mam racje zresztą na rosyjskim forum piszą o matrycach ips w 43 calach.
LCD Panel Selection (5 models) - Panelook.com
Dokładnie.Czyli modele TCL 43" są modelami pseudo 4K ,na matrycach RGBW. To dopiero są jaja i cięcie kosztów .