Witam
Byłem w medii i widziałem na żywo model TCL U55C7006 oraz Sony KD-55XE7077S
I muszę przyznać że SONY ma o wiele lepszy obraz.
w sklepie był puszczony materiał z tv (TVP 1 SD) i na TCL-u twarz lub inne przedmioty podczas ruchu to jeden powiedzmy "budyń" a na SONY-m normalny obraz.
Zapytałem sprzedawcę dlaczego nie poprawią ustawień w TCLu aby wyglądał lepiej na to odpowiedź "nie da się lepiej", TCL ma procesor graficzny nie znanej firmy a np. sony ma X-Reality PRO który jest najlepszy w tej półce cenowej.
Podobno wyciska / poprawia obraz słabej jakości tak że mamy wrażenie że to HD i z HD wyiska 4K czego nie ma ponoć TCL.
Czy to prawda ?
Swoją drogą sam widziałem że tak jest ale jestem zaskoczony że tak dużo osób jest zadowolona z tego obrazu a ja nie mógł bym tego oglądać.
Jeśli KiKI uważasz że jest źle ustawiony TV w sklepie to załącz w odpowiedź ustawienia i pójdę z nimi do sklepu i sprawdzę czy poprawią obraz.
TCL koniecznie potrzebuje kalibracji więc bez kalibracji gra słabo...on ma duże pokrycie barw tylko trzeba je wycisnąć z tego telewizora kalibracją
Nagrodę ELSA dali na podstawie materiałów marketingowych TCL, a testując na różnych forach i blogach po prostu byli ślepi i ocenili go lepiej niż modele w podobnej lub nieco wyższej cenie.
Witam
Byłem w medii i widziałem na żywo model TCL U55C7006 oraz Sony KD-55XE7077S
I muszę przyznać że SONY ma o wiele lepszy obraz.
w sklepie był puszczony materiał z tv (TVP 1 SD) i na TCL-u twarz lub inne przedmioty podczas ruchu to jeden powiedzmy "budyń" a na SONY-m normalny obraz.
Zapytałem sprzedawcę dlaczego nie poprawią ustawień w TCLu aby wyglądał lepiej na to odpowiedź "nie da się lepiej", TCL ma procesor graficzny nie znanej firmy a np. sony ma X-Reality PRO który jest najlepszy w tej półce cenowej.
Podobno wyciska / poprawia obraz słabej jakości tak że mamy wrażenie że to HD i z HD wyiska 4K czego nie ma ponoć TCL.
Czy to prawda ?
Swoją drogą sam widziałem że tak jest ale jestem zaskoczony że tak dużo osób jest zadowolona z tego obrazu a ja nie mógł bym tego oglądać.
Jeśli KiKI uważasz że jest źle ustawiony TV w sklepie to załącz w odpowiedź ustawienia i pójdę z nimi do sklepu i sprawdzę czy poprawią obraz.
Raczej nie pozwolą Ci wprowadzić kalibracji.
Zapraszam na pokaz i porównanie.
Panie "januszu" co się takiego stało że wcześniej tak Pan bronił TCL i ich TV a tu teraz taki post że nagrodę EISA otrzymali na podstawie materiałów marketingowych a wcześniej jak o tym pisałem to by mnie Pan zjadł za wypisywanie głupot i obrażanie Pana![]()
no przepraszam bardzo ale jeśli tłumaczenie że ten TV jest w czołówce i dostał prestiżową nagrodę OK ale wcześniej trzeba było tv skalibrować ??
W markecie żadem tv nie jest kalibrowany i powinien od strzała dać te 95% możliwości a 5% na kalibrację (już dam pewien margines)
Ale co to za tv który KAŻDY egzemplarz trzeba kalibrować przed użyciem ??? Jak Jan Kowalski ma sobie skalibrować tv, tego nie ma w instrukcji TO POWINIEN ZAPEWNIĆ PRODUCENT za to PŁACIMY.
Mam dylemat Ja chcę / chciałem ten tv inni w domu mówią że SONY będzie lepszy
Obawiam się tego że TCL nie da takiego obraz niż SONY z braku profesjonalnego procesora graficznego.
Co tu mogli dać Chińczycy pewnie swój wynalazek mam nadzieję że nie z telefonu komórkowego hihihi