Lan w TCL jest tylko 100mbit, wifi ac realnie ma dwa razy większą przepustowość.
Jak w chrome uruchomiłem speedtest to po wifi wyszło mi ~50 mbit, także z tym LAN<Wifi w tym TV to bym uważał. Dodam, że mam router asusa do 600 Mbp, łącze 180.
Lan w TCL jest tylko 100mbit, wifi ac realnie ma dwa razy większą przepustowość.
U mnie realny transfer w sieci na wifi ac to 200mbit router od upc connect box synchronizuje się na poziome 700-800mbit. Na lanie ponad połowę mniej. Mierzone za pomocą WiFi Speed Test https://www.download.net.pl/jak-prz...i-fi-za-pomoca-komputera-lub-androida/n/5961/ . Tak że jest różnica, w przypadku filmów 4k o wysokim bitrate różnica jest kluczowa.Jak w chrome uruchomiłem speedtest to po wifi wyszło mi ~50 mbit, także z tym LAN<Wifi w tym TV to bym uważał. Dodam, że mam router asusa do 600 Mbp, łącze 180.
Byłem w 4rech Mediaexpertach, ale wszędzie to samo - sprzedawcy sie nie znają na tym co sprzedają.
u mnie speed test pokazuje wifi 10 mb/s kicha a na lanie raz 29 raz 50 i kij wie czemu takie cuda.
Aha i jeszcze głupie pytanie gdzie i jak sprawdzić jaka jest matryca w TV??![]()
Z ciekawosci - a o co pytales?
1. producent matrycy
2. rodzaj podświetlania / microdimming
3. jasność matrycy
4. awaryjność / stabilność andka
każdy mówi co innego. ten sam sklep, pewnie na te same szkolenia nawet jeżdżą...
Tu opisany jest sposób blokady aktualizacji http://www.hdtv.com.pl/forum/1443981-post1974.htmlChętnie zostałbym na 6, ale nie da się...
Dodatkowo mam moduł NC+ z którym największy problem jest z listą kanałów, da się je ustawić wdłg listy operatora ale tylko na jakimś starym sofcie (chyba 116). Więc zawsze to jest ładowanie starego, żeby ściągnąć listę kanałów a potem nowego. Trochę jest zabawy.
Wkrótce dodadzą nowe kanały Eurosport na olimpiade i żeby je obejrzeć to będę musiał znowu 2 x soft wgrywać, a potem jeszcze konfiguracja kodi itd...
...to dobredobre "bo politeczne" się mowiło
Ale w czym to pomaga ?
Najlepsze jest wtedy jak ktoś zadzwoni i:.. "włącz szybko TV i zobacz teraz newsa" a twój TV TCL włączy się już natychmiast 3min po zakończeniu tego info...
Ratuje go jeszcze tylko obraz i dźwięk ale z dnia na dzień mam powoli dość tego C70...![]()
Przecież można załączyć szybkie uruchamianie.
BTW czy ten C70 może nagrywać z TV na USB? Albo chociaż timeshifting?