Wchodzę tu na forum prawie codziennie. Liczę na jakieś sensowne informację, a tu jeden drugiego wyzywa od kłamców, kolejny pyta się każdego jaką ma matrycę (BTW Samsung, ale jakie to właściwie ma znaczenie?), a reszta narzeka na Androida. Przerabiałem już Android TV zarówno na Philipsie jak i Sony i uwierzcie mi, na TLC działa najlepiej. ten system to mój świadomy wybór bo: nie chce kolejnego pudełka obok tv i nie chce brać ze sobą telefonu kiedy siadam na kanapę.
Może chociaż uda mi się rozwiązać kilka Waszych problemów:
problemy z pilotem głosowym - wystarczy go sparować jeszcze raz
nie działające ustawienia zaawansowane - pomaga reset do ustawień fabrycznych
przycinający się Netflix - nie zauważyłem, a odtwarzam w 4K
przycinający się YouTube - odinstalować aktualizację lub puścić Internet po kablu
problemy z konsolą PS4 Pro - w ustawieniach zaawansowanych włączyć HDMI 2.0
kalibracja - przeprowadzana była na jednym egzemplarzu i każdy dostaje skserowany świstek papieru z tej kalibracji
Nie sądziłem, że będę *tym* gościem, ale kurde dam Wam "dobrą radę" chcecie lepszy telewizor? Kupicie droższy telewizor. Na rynku są sztuki po 10 tysięcy, a Wy liczycie, że za 3 tysiące będziecie mieli cuda na kiju? A ten droższy i tak będzie miał swoje problemy...
Witam! Jestem nowy na forum i od razu zwracam się do was z problemem! Wczoraj zakupiłem tv TCL 49 cali. Problem polega na tym że po podłączeniu go pod PS4 obraz gry jest jakiś taki ziarnisty, natomiast podczas cutscenek w grze, w miejscach gdzie jest ciemny obraz występują jak wy to nazywacie "duchy"? Przepraszam za takie nedrowskie wyjaśnienie ale jestem w tym temacie zielony. Poradźcie co powoduje tą ziarnistość obrazu? To wygląda jak by obraz się cały poruszał. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć! Proszę o pomoc, bo już myślę o zwróceniu tv do sklepu ��
Chcę zrobić przywracanie ustawień fabrycznych w swoim TV i wyskakuje mi okienko o podanie hasła!!! Czy jest jakieś uniwersalne hasło w stylu cztery zera lub coś? Bo ogólnie nie mogę nic zrobić, a wcześniej nie ustalałem żadnego hasła.
wysil sie i przejrzyj poprzednie posty temat roznicy matryc w modelach byl poruszany przez pare stron ! Generalnie w MediaExpert dostaniesz raczej Tv z panele COST w MediaMarkt/Saturn masz szanse dostac z Samsungiem a u Kiki masz prawdopodobnie "Mieszankę Olsztyńską" tzn na forum sa potwierdzone glosy iz Ci co kupuli posiadaja matryce COST (nie spotkałem opinii , że ktoś miał od niego panel LCD Samsunga nad którym to tak sie pozytywnie pismaki rozpisały) a modelowo niby mieli mieć Samsunga.Gdyby ktos sie upieral na TCL to w MediaExpert macie 49C7026 za 2499zl"Crocodil" czy na tv jest jakiś symbol który wskazuje że to matryca SAMSUNG lub inna ?
Jakie matryce są w TCL 55C7006 a jakie w TCL 55C7026 ?
Proszę o info od tutejszych posiadacz tych tv jakie mamcie modele
TCL 55C7006 czy TCL 55C7026 ?
I 55c7026 za 2999 PLN
no wlasnie w grudniuTak w stacjonarnym. U mnie w grudniu 2999zl. I drugi pilot w zestawie.
no wlasnie w grudniuteraz mamy luty
![]()
spoko na alledrogo macie 55c7006 za 2799zl malo tego byl 65c7006 za 3999zl ..