Problem wynika (u mnie) z tego że instant power gryzie się z wifi. By korzystać z instant power trzeba wyłączyć wifi i dostarczyć internet po kablu. U mnie po tym zabiegu instant power działa już kilka tygodni, ale nie nie mam wifi co jest nie do zaakceptowania bo przepustowość lan jest za mała do filmów 4k o wysokim bitrate. Zgłaszałem problem do TCL miał być załatwiony w drugiej połowie stycznia ale jak widać nie jest.Czy ma ktoś z Was po aktualizacji problem z instant power on? Mam niby włączone ale tv za każdym razem ładuje się od początku. Wczesniej było bez problemu. Ktoś miał i rozwiązał ten problem?
Problem wynika (u mnie) z tego że instant power gryzie się z wifi. By korzystać z instant power trzeba wyłączyć wifi i dostarczyć internet po kablu. U mnie po tym zabiegu instant power działa już kilka tygodni, ale nie nie mam wifi co jest nie do zaakceptowania bo przepustowość lan jest za mała do filmów 4k o wysokim bitrate. Zgłaszałem problem do TCL miał być załatwiony w drugiej połowie stycznia ale jak widać nie jest.
Czy ma ktoś z Was po aktualizacji problem z instant power on? Mam niby włączone ale tv za każdym razem ładuje się od początku. Wczesniej było bez problemu. Ktoś miał i rozwiązał ten problem?
Witam. Wczoraj bylem w Media Expert i wszystkie tcl c70 byly wylaczone ,sprzedawca powiedzial ze bardzo trudno je uruchomic .O co chodzi? Nie dopytalem bo byl jakis wypadek na zapleczu.Czy ten c70 po wyjeciu wtyczki z gniazdka i ponownym uruchomieniu gubi ustawienia i kolejnosc listy kanalow.
Czy ma ktoś z Was po aktualizacji problem z instant power on? Mam niby włączone ale tv za każdym razem ładuje się od początku. Wczesniej było bez problemu. Ktoś miał i rozwiązał ten problem?
Lan w TCL jest tylko 100mbit, wifi ac realnie ma dwa razy większą przepustowość.Po kablu działa tobie wolniej niż przez wifi? A myślałem, że jest dokładnie na odwrót ...
Problem wynika (u mnie) z tego że instant power gryzie się z wifi. By korzystać z instant power trzeba wyłączyć wifi i dostarczyć internet po kablu. U mnie po tym zabiegu instant power działa już kilka tygodni, ale nie nie mam wifi co jest nie do zaakceptowania bo przepustowość lan jest za mała do filmów 4k o wysokim bitrate. Zgłaszałem problem do TCL miał być załatwiony w drugiej połowie stycznia ale jak widać nie jest.
U mnie to pomogło ale tylko niestety na trzy dni , potem problem wrócił i ta metoda już nie zadziałała.Na dobre pomogło wyłączenie wifi.Spróbuj tak: Power off>restart>power on.
U mnie zadziałałało
Można, trzeba włączyć edycję, już nie pamiętam którym (jeden tylko się da przełączyć, ostatnia pozycja chyba), restart i można edytować. Niestety to jednak nie pomaga na problemy z instant power, u mnie na stałe pomogło tylko wyłączenie wifi.Ktoś ma jakieś lekarstwo na np. Instant Power On ?
PS.
W menu serwisowym 9735 w pozycji 5-Power on mode jest LAST i nie idzie tego zmienić.
Spróbuj tak: Power off>restart>power on.
U mnie zadziałałało
Próbowałem już dawno u mnie nie pomogło. U mnie różne opisane wyżej metody pomagały ale na krótko, na stałe pomogło tylko wyłączenie wifi. U mnie dodatkowo przy jednoczesnym włączeniu wifi i instant power telewizor zaczął się restartować. Ewidentnie sterownik wifi "gryzie" się z instant power.A próbowałeś tego o czym w poprzednim poscie napisałem?
Masz nowy soft 336 ?
Twoje rozwiązanie nie zadziałało na 336![]()
Ja mam Puffin jak dla mnie najlepsza.Jaką polecacie przeglądarkę internetową ? Do tego tv. Żeby dzialaly stronki typu wizja tv , CDA itp. Bo w zwykłej i chrome zainstalowałem i wyskakuje komunikat jak niżej. Mam kodi i inne duperele na których to odtwarzam. Ale potrzebował bym też w przeglądarce
Ja mam Puffin jak dla mnie najlepsza.