Witam wszystkich, jestem świeżym posiadaczem modelu 65ep680. Mam problem a zarazem pytanko do Was. Do tv mam podłączone kino samsung bluray oraz dekoder zgemma h9s. Na starym tv samsunga ( model z 2012r) obsługa tzn włączanie wszystkiego i wyłączanie jednym pilotem od dekodera działało bez problemów. Pilotem od dekodera uruchamiał mi się dekoder + tv + kino głośniki. Aktualnie na tym tv pilotem od dekodera włącze wszystko, ale wyłączyć już się nieda... wyłączając pilotem od dekodera, wyłącza się tylko dekoder, tv i kino dalej jest włączone ( sprawdź czy urządzenie jest włączone hdmi1 itp ). Natomiast jeśli wyłączę pilotem od tv, to wszystko się wyłącza - dekoder+ tv+ kino... czy da się coś z tym podziałać. jakieś usprawnione softy ? w ustawieniach dekodera mam włączone opcje tak jak miałem, wszystko na "TAK" - opcja wyłączania tv również . Na dole mam drugi tv LG i tam wyłączanie z pilota dekodera działa... tylko na tym moim TCL nie chce wyłączać. Szukałem na forum ale nie mogę znaleźć takich info.