TCL seria 50 /55/ 65EP680 problemy, wymiana doświadczeń.

andyd970

Member
Panowie jak wyłączyć tego ekranowego pilota który pokazuje się po włączeniu sterowaniem HDMI cec w prawym dolnym rogu, on jest cały czas włączony i to przeszkadza.

areq1987

New member
Czy są jakieś szanse że będzie w tych tv działalo iptv czy trzeba to wliczyć w straty i już raczej apki tv nie będą działać poprawnie?

Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka

Yahoou77

Member
Zastanawiam się nad zakupem modułu CI pod NC+ dla tego TV. Doradzcie proszę jaki moduł i czy ten TV wspiera nagrywanie na HDD?
Używałem przez jakiś czas modułu ncam z e sparowaną kartą "n na kartę" i działało wszystko poprawnie. Nagrywania na dysk na tym tv nie ma.

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

andyd970

Member
Panowie mam pytanie dotyczące dźwięku przez ARC HDMI do amplitunera, czy u was też dźwięk wysyłany przez tv do AV jest tylko w postaci dolby digital + z plików w Kodi i Nova video player odtwarzanych przez sieć , systemowy player tv też wysyła tylko taki dzwiek.Nie ma ani dolby trud HD, Atmos ani nawet zwykłego DTS wszystko konwerteruje do postaci dolby digital+?

firefl

Active member
Bez reklam
To i tak nieźle - ja nie poradziłem sobie z uzyskaniem lepszego dźwięku niż stereo w Kodi i programach innych niż dołączone przez TCL... Tylko Netlfix i systemowy player dawał dźwięk przestrzenny. Ale może amplituner mam słaby.
Systemowy player powinien wysyłać atmos jeśli plik źródłowy to zawiera... Jak rozpoznajesz co jest wysyłane?

Ostatnia edycja:

andyd970

Member
Amplituner pokazuje jaki dźwięk dostaje po HDMI arc, najciekawsze jest to że po podłączeniu boxa z zainstalowanym Coreelec dźwięk Atmos i sciezka core DTS z DTS HD master i DTS X po HDMI arc jest przesyłana do amplitunera.Ampli mam Pioneer VSX932

Ostatnia edycja:

firefl

Active member
Bez reklam
Z tym atmos: zadziałać powinno na wbudowanym playerze, ale chyba bez eArc nie pójdzie do tunera...

andyd970

Member
Na wbudowanym playerze też nie działa , przesyła dźwięk Atmos i DTS tylko jak dostanie sygnał po HDMI z boxa i wysyła po arc do amplitunera próbowałem już wszystkie możliwości masakra!

andyd970

Member
W zainstalowanym Kodi to nawet nie ma opcji DTS i dolby trud HD w przekazywaniu dzwieku.Jak się dodaje zdjęcia do wiadomości to zalacze?

dariusztv

New member
Mam pytanie, android TV wydaje się być nieco okrojony. Np. nie mogę zainstalowac aplikacji google zdjęcia ponieważ nie ma jej w google play. Czy jest możliwość :
- rozszerzenia listy aplikacji w sklepie play
lub
- instalacji innego "sklepu" z szerszą listą
lub
- zainstalowania apk customowego?

dariusztv

New member
Dzięki chłopaki, ogarnąłem temat z aptoide, choć jakiś taki kiepski w obsłudze przez pilota, ale po podłączeniu klawiatury daje radę.

Do góry