TCL seria 50 /55/ 65EP680 problemy, wymiana doświadczeń.

Yahoou77

Member
Takie pytanie. Czy udało się komuś podłączyć do TCL'a z Androidem gamepada od PS4? Chciałbym wypróbować nowość, czyli apkę GeForce Now dla Android TV. Wszystko zainstalowałem, ale przy próbie uruchomienia gry z Upały wyskakuje okno logowania. Niestety klawiatura, która wyświetla się na ekranie nie reaguje na pilota TCL...

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

andyd970

Member
Witam czy ktoś może mi podać jaka szerokość ma podstawa tego tv w wersji 65 cali?Proszę też o lekka sugestie czy brać 65ep680 czy 55ec780 kwota maksimum to 2800 tak jak kosztuje ten ep680.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Zdecydowanie 65EP680 masz za 2699 zł z pakietem.
Więc mieścisz się w klasie cenowej .
I masz jeszcze pakiet gratisów dodatkowo o wartości 500 zł .

andyd970

Member
Kimi czy EP ma ma jakiś sensownie działający upłynniacz ruchu bo EC chyba ma prawda? jak z jakością obrazu na którym będzie lepsza?jeżeli możesz to podaj rozpiskę na te te modele w rozmiarach ep680 65 , ec780 55 i 65 cali.I jeszcze pytanie jak na tle TCL wygląda ten model PHILIPS LED 65PUS7304/12
andy970@interia.pl

Ostatnia edycja:

Coolek33

Member
Jeżeli chodzi Ci o coś takiego jak motion led w Samsungu to na ep680 raczej nie będziesz tego używał. Obraz miga gdy to się włączy i oczy bolą. Może softem to kiedyś poprawią.

Coolek33

Member
Wątpię. W innym wątku kiki wstawił fotki z innego tv (nie pamiętam jakiego) z softem r322 który w opcji ma regulacje tego migania. Ja mam ten soft na ep680 ale tej regulacji nie ma. A co do ec780 też mi się wydaje, że nie ma.

Coolek33

Member
Jeżeli chodzi o kablówkę w hd to tyłka nie urywa. Samsung z tizenem w tym samym rozmiarze wyglądał lepiej. 4k jest ok o ile tv go pociągnie bez przycięć. Z 60fps właśnie co jakiś czas mi przycina. Do grania mam xbox one i tu Samsung chyba mniej męczył oczy. Próbowałem różnych ustawień i wciąż coś tam pstrykam. Nie jestem jakimś tam znawcą obrazu więc poprostu do niektórych rzeczy się przyzwyczaiłem. Kolory potrafią dziwnie wyglądać. Czerwony z trybu przesyłanego potrafi być aż za bardzo czalerwony. W auto jest jakiś pomarańczowy z kalibracji też jakiś nie taki. Ostatnio mile zaskoczył mnie JVC (nic nie proponuję). Obraz z kablówki żyleta choć pewnie dlatego, że sporo mniejszy (mój 55 a JVC 39"). Kilka miesięcy używania ep680 i w sklepie już 400 zł tańszy to też trochę drażni [emoji14]

Mam pytanie odnośnie szybkości działania aplikacji kodi. Czy wam to też tak masakrycznie wolno działa. Kupiłem tv od kikiego z zainstalowaną już aplikacją i wtyczkami, ale wyszukiwanie, czy włączanie filmów to jakaś masakra. Czasami nawet kilka minut to trwa. Nie mówiąc już o tym, że z wyszukanych dziesięciu filmów uda się włączyć 30% przy dobrych wiatrach. Często pokazuje się info, że nie udało się włączyć filmu. Jak już film szczęśliwie się włączy to wszystko ok. Internet bardzo szybki, podłączony po kablu, więc na pewno to nie wina netu.

MrRight

New member
U mnie na 65EP680 KODI chodzi bardzo dobrze. Na pewno nie mam żadnych trudności w wyszukiwaniem. Jedyny babol jaki jest (ale to raczej na pewno wina telewizora) to jeżeli zapauzujemy film na dłuższy czas i zdąży się w telewizorze włączyć wygaszacz ekranu, to po powrocie i wznowieniu filmu obraz zaczyna się rwać. Dźwięk idzie płynnie. Pomaga wyłączenie filmu i ponowne uruchomienie. KODI zapamiętuje minutę w której zastopowaliśmy, więc wznowienie nie stwarza problemów.

firefl

Active member
Bez reklam
Co do Kodi - bardzo wiele zależy od źródła-serwisu udostępniającego i wtyczki. Najlepiej porównać jak dany serwis działa w przeglądarce. Niektóre są beznadziejne...

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Do góry