Czy ktoś ma taki problem jak w załączonym pliku? Pojawiają się kolorowe kreseczki na YouTubie i na dekoderze UPC. Po wyłączeniu tv i odczekaniu chwili działa ok.
Wgrałem wersję v440 z pliku image, posiadam UPC z dekoderem Horizon i u mnie tego rodzaju problemy nie występują. Co więcej mam wrażenie że obraz na TV wygląda zdecydowanie lepiej. Szczególnie w aplikacji UPC Go wyglądają jakby bitrate był lepszy być może tylko wrażenie, a może to zasługa przebudowanej aplikacji.
Nie wiem czy po aktualizacji robiłeś reset shop I reset all, jeśli nie to od tego bym zaczął. Być może jakieś ustawienia kolidują z poprzednią wersją.
hej panowie macie może Disney+? działa wam dolby atmos?
Tak działa, a przynajmniej pokazuje się znaczek.
Natomiast mam masę innych problemów z tą wersją, generalnie mimo że system ładuje się szybciej już żałuję że przeszedlem z Android TV na Google TV. W skrócie majac wersję v440 napotkałem następujące problemy:
- nie działa asystent głosowy z poziomu pilota ( działał tylko do pierwszego resetu, bez względu czy mam ustawiony polski czy angielski język menu TV ).
- szare tło na propozycjach treści z Prime Video
- zdecydowanie cichszy dźwięk, trzeba dodać jakieś 5 poziomów wyżej by było tak samo głośno
- pierdyliard reklam na YT zawsze 2 na start i kolejne 2 co 2 minuty, takiego przegięcia z ilością reklam dawno nie widziałem.
- obraz potrafi zlagowac przy wejściu w opcje obrazu ( pewnie problemy z overlayem ).
- przy próbie sparowania TV i ustawieniu konta TCL przez aplikację, wyrzuca błąd i brak obsługi polskiego języka ( wcześniej tego nie było ).
Może ktoś wie jak naprawić kafelki prime i przywrócić asystenta głosowego z pilota ? Byłbym wdzięczny za jakieś podpowiedzi.