Jak rękojmia po raz drugi, to mogłeś żądać zwrotu pieniędzy
Jak rękojmia po raz drugi, to mogłeś żądać zwrotu pieniędzy
Cześć,
opiniami większości internetu skusiłem się zakupić tego TCL'a i... na początku użytkowania nie jestem zadowolony... Może "źle" go użytkuje więc chciałbym forumowiczów zapytać o kilka rzeczy/poprosić o rady.
Pierwsza sprawa to oczywiście obraz. W sumie najważniejsza rzecz w telewizorze. Jakoś nie powala mnie na kolana... Zapewne to kwestia ustawień obrazu/kalibracji. Zatem czy macie może jakieś "sprawdzone" ustawienia, które pozwolą dostrzec różnice - narazie nie widzę różnicy pomiędzy moim stary ~6 letnim Samsungiem. Więc trochę słabo.
Druga rzecz to to legendarne odświeżanie. Zapewne tego nie rozumiem więc jak to wygląda tak naprawdę? Pod tv mam podpięty C+ 4k UltraBox. Podpinając kabel HDMI 2.1 TV informuje mnie o rozdzielczości 3840 x 2160 i odświeżaniu 50hz... Spodziewałem się tych napisanych co najmniej 100 klatek. Podpiąłem komputer (wyczytałem w tym temacie żeby spróbować..) i kolejne rozczarowanie bo podskoczyło tylko do 60 hz.
Nie wspominam o PS4 chociaż tutaj to moja niewiedza zadziałała bo również tylko 60 (ale z tego co rozumiem to max na tej konsoli).
Kolejna rzecz to te wszystkie wzmocnienia, wspomagacze obrazu - co tak naprawdę w takim razie oglądać żeby poczuć wizualny orgazm powodowany przez ten telewizor? Rozumiem, że z C+ tego nie doświadczę ? To co w takim razie? Netflix, Prime Video czy co?
Jedyne co (ciągle mam nadzieje póki co) mnie zaskoczyło to jakość dźwięku. System od Onkyo naprawdę daje radę, bassy eleganckie. Ale dźwięk jest mi akurat najmniej potrzebny w TV ze względu na podłączony system audio.
Jestem totalnym laikiem w kwesti telewizorów stąd moje pytania mogą się wydawać śmieszne, wręcz głupie. Ale mam nadzieje na wasze zrozumienie... :blagam:
https://t.me/tclupdates/92 tylko to jest IMG i nie wiadomo co wnosi nowego
https://t.me/tclupdates/92 tylko to jest IMG i nie wiadomo co wnosi nowego
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Jest tutaj może ktoś kto nakreśli o co chodzi w stwierdzeniu. Producent będzie chciał sprawdzić rejestrów telewizora tzw logi ?
Według mnie to są aktualizacje dla nowych serii TV i przy okazji dla naszych.
W dalszym ciągu strona startowa TV różni się od tej w innych krajach [emoji849]
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka