TCL Mini-LED 65C825 - test, recenzja - czyli nadchodzi pogromca Oled TV ? Co jest prawdą a co mitem !

starkdam

New member
Możesz napisać w jaki sposób zaktualizować telewizor do T615T03? Obecnie mam V083

Wie ktoś czy VRR działa poprawnie na nowym oprogramowaniu?

Chyba trzeba jeszcze czekać na automatyczną aktualizację. Ewentualnie pobrać z neta. Ale myślę że skoro już coś wiadomo że ma być. To lepiej jeszcze chwilę poczekać. Chociaż nie liczylbym na cuda.

Gorbi

Member
Mam pytanie w jaki sposób przygotować te pliki na pendrive.
Czy pierwszy plik rozpakowujemy do folderu o nazwie update.img ?

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Teraz działa już Google TV.
I działa rewelacyjnie !!!!!
Poprawili też kilka rzeczy :
- Zniknął efekt halo
- Nie ma już żadnych artefaktów
- Nie ma najmniejszych śladów nierówności podświetlenia matrycy
- Wprowadzony korektor dźwięku
- Zmieniony totalnie Interfejs
- Bardziej przejrzysta obsługa
Teraz obraz nawet z YT - rewelacja !!!!

Pozostałe rzeczy sprawdzamy jeszcze....

witek666

Member
No ale kiedy oficjalny firmware lub OTA? Nie mówię o tym sposobie co juz jest dostępny.

Wysłane z mojego Redmi K30 Pro przy użyciu Tapatalka

starkdam

New member
Normalnie z v083 powinna mi wskoczyć aktualizacja automatyczna? Czy przez IMG powinienem zaktualizować do v407? Bo coś takiego chyba twierdzi gość z telegrama.

Gorbi

Member
Na razie wersja manualna czyli jako IMG soft 407 a później powinno zaktualizować do 414.
Tylko mam pytanie jak przygotować plik ten wgrywany jako IMG.

Ostatnia edycja:
Na razie wersja manualna czyli jako IMG soft 407 a później powinno zaktualizować do 414.
Tylko mam pytanie jak przygotować plik ten wgrywany jako IMG.

Jeżeli chodzi o pierwszy update 407, to trzeba go rozpakować i wrzucić na pendrive

Update do 414 też wrzucamy na pendrive, ale go nie rozpakowujemy, zostawiamy w formacie zip, potem z menu TV robimy update lokalny.

Gorbi

Member
Jeżeli chodzi o pierwszy update 407, to trzeba go rozpakować i wrzucić na pendrive

Update do 414 też wrzucamy na pendrive, ale go nie rozpakowujemy, zostawiamy w formacie zip, potem z menu TV robimy update lokalny.
Tylko wystarczy wypakować czy trzeba to ogarnąć jak w tym poradniku.
Bootowalny folder itp.?

https://tclnordic.zendesk.com/hc/en-us/articles/360012778099-Flash-new-software-to-your-TCL-TV

Adresik84

Member
Teraz działa już Google TV.
I działa rewelacyjnie !!!!!
Poprawili też kilka rzeczy :
- Zniknął efekt halo
- Nie ma już żadnych artefaktów
- Nie ma najmniejszych śladów nierówności podświetlenia matrycy
- Wprowadzony korektor dźwięku
- Zmieniony totalnie Interfejs
- Bardziej przejrzysta obsługa
Teraz obraz nawet z YT - rewelacja !!!!

Pozostałe rzeczy sprawdzamy jeszcze....

Kiki którą wersję sprawdzacie ?

starkdam

New member
Ale kaszana. Z tym v414. Atmos nie działa. Tego vrr faktycznie nie ma. Ani allm. Zniknął tryb dolby vision IQ oraz gra. Dalej nawet nie patrzę. Jeśli ma ktoś rozwiązanie to proszę o pomoc. Jutro będę walczył

Dragonik

New member
Znalazłem :)
Ustawienia->Ustawienia Ogólne ->Kanały i wejścia - Wejścia i mamy:
tryb eARC, Automatyczny tryb niskiego opóźnienia oraz zmienna częstotliwości odświeżania :)

starkdam

New member
Znalazłem :)
Ustawienia->Ustawienia Ogólne ->Kanały i wejścia - Wejścia i mamy:
tryb eARC, Automatyczny tryb niskiego opóźnienia oraz zmienna częstotliwości odświeżania :)

Nie wiem jakim cudem ale jeszcze wczoraj miałem tam opcję tylko tryb earc. Nic więcej. Dziś już jest tak jak mówisz. Ale co z tego jak tv przestało się łączyć z wifi 🙂 ten tcl to najgorsza moja inwestycja 😑

Do góry