Opisz dokładnie problem. Co to znaczy że psuje Ci dekodery ?
Trochę nie chce mi się wierzyć że oprogramowanie TV psuje CI dekoder, zazwyczaj sygnały idą w jednym kierunku chyba używasz portu eARC i masz włączone wszystkie funkcje sterowania po HDMI. Może warto zrobić test i podłączyć taki dekoder najpierw do innego TV zobaczyć czy działa prawidłowo i dopiero po jakimś czasie podłączyć do TCL'a. Żeby znaleźć źródło problemu trzeba wyeliminować wszystkie możliwości i zacząć od najprostszej możliwej konfiguracji.
Miało być w końcu roku 2021 ale widać że się nie wyrobią stawiam na Luty 2022.
Podobno samo Google TV ma dużo problemów, więc może lepiej poczekać dłużej niż dostać bubla.
Jeśli planujesz większy TV i zależy Ci na jakiejś konkretnej cesze ( dźwięk, obsługa wszystkich formatów HDR itp ), to można to rozważyć, w przeciwnym przypadku wstrzymaj się. Technologia się cały czas rozwija zobaczymy co wrzucą na rynek z końcem 2022.
Ilością stref czy szczytową wartością luminacji bym się nie kierował. Najważniejszy jest rozmiar i rodzaj matrycy (panel, jakość wykonania SOC), obsługiwane formaty i soft. Po opiniach widzisz jak się kupuje ja jestem zadowolony i pewna grupa też a reszta psioczy na TCL. Tak samo będzie z tymi które podałeś w porównaniu.
Chcesz powiedzieć że ten 75" Sony kupiłeś 1000 zł taniej od TCL 65C825 ?
Bo po tej wypowiedzi można pomyśleć, że lepiej kupić Sony 75" + za 1000 zł Soundbar który i tak zagra lepiej ( tu się jednak nie zgodzę, na pewno nie każdy ), niż kupić TCL 65" 65C825, ja się pytam jakim cudem ?
Tutaj właśnie też nie rozumiem, to zupełnie inny poziom kosztów, w dodatku + soudbar za 1000zł robi się jakaś absurdalna kwota, a jedyną realną korzyścią jest to +10", bo reszta to raczej bardziej coś za coś niż tylko same plusy.
Proszę bardzo
http://celesw.tcl.com/CSEU TV/Software/MT96/V083/V8-T615T01-LF1V083.zip