No właśnie nie wiem czy nie grzebali i czy nie wyszło to na gorsze. Wczoraj odpaliłem nowe odcinki Expanse, przy HDR 10+ w dynamicznych scenach w kosmosie strefowe podświetlenie dosłownie głupieje, zmieniając ekran w mozaikę migoczących stref. Albo ja coś skopałem w ustawieniach, albo ta aktualizacja, bo wcześniej na bank tego nie było.U mnie nic się nie zmieniło. Strefowe wygaszanie straszne dalej. W takim Wolfenstein celownik podświetlony "kwadrat " 10x10cm. Na wprost troszkę mniej widać. Vrr włączę po paru minutach gry
Dalej obraz zaczyna jakby migotac przy ruchu kamera. Wszystko na moment dostaje zielonych kontur. Ogolnie oglądanie bądź granie na dużym lokalnym wygaszaniu to porażka. Wstyd komuś pokazywać.
A czy w ustawieniach konsoli masz włączone automatyczne odtwarzanie z częstotliwością 120 Hz? To jest w zakładce "Ekran i wideo".Czesc wszystkim . Mam prblem z tym tv bo PS 5 wogole go nie wykrywa w 100/120 hz . Probowalem ustawiac dzieki kilku filmikom na youtibe ale to nic nie daje . Mial ktos taki problem ?
Jeszcze jedno - czy na pewno masz kabelek premium hdmi ktory pociagnie 120hz/48Gbps?
Ponawiam pytanie bo mam ten sam problem.DV jest a DA brak.Przeszukalem chyba wszystkie możliwe ustawienia w aplikacji jabłuszka ale nic tam nie znalazłem.pytanie do osób które mają aplikacje Apple tv, czy macie dolby Atmos? bo u mnie nie działa, dolby Vision jest ale Atmos nie ma.. dajcie znać jak u was jest..
Ponawiam pytanie bo mam ten sam problem.DV jest a DA brak.Przeszukalem chyba wszystkie możliwe ustawienia w aplikacji jabłuszka ale nic tam nie znalazłem.
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Pamiętam że udzielałem odp na podobne pytanie ale odnośnie Netflix. Sprawdz czy aby napewno dźwięk który wybierasz jest atmos. Na Netflix np jest atmos, 5.1 i zwykły.
Ponawiam pytanie bo mam ten sam problem.DV jest a DA brak.Przeszukalem chyba wszystkie możliwe ustawienia w aplikacji jabłuszka ale nic tam nie znalazłem.
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Tylko wtedy powinien się odpalić symbol Dolby Atmos tak jak to jest w przypadku DV.Wlasnie sprawdzilem i dziala bezproblemowo tylko musze recznie w zakladce Dzwiek przestawic na ON.
Gdzieś znalazłem informację, że filmy odpalają się w najlepszej możliwej jakości dźwięku ale niestety nie wiadomo jakiej.nie ma takiej możliwości wyboru w aplikacji apple, z serwisu TCL dostałem info że problem jest z aplikacją, apple od niedawna ma aplikację na android tv i są z nią jakieś problemy.
Wlasnie sprawdzilem i dziala bezproblemowo tylko musze recznie w zakladce Dzwiek przestawic na ON.
A czy Ty czasem nie masz włączonego VRR w telewizorze? Bo PS5 go nie obsługuje i TV nie wyświetla wtedy obrazu z konsoli.Wlasnie ciekawi mnie jakich kabli uzywacie . Oryginalnych do konsol czy pozlacanych Ultra.
Wydaje mi się, że mowa tutaj o zakładce w ustawieniach dźwięku TV ( gdzie włączamy DA ).Natomiast to nie uruchamia dźwięku DA w samej aplikacji.piszesz o apple tv i działa ci dolby atmos?
gdzie ta zakładka?