deejayx
New member
Większych bredni nie czytałem.
Chcesz powiedzieć, że KIKI spartolił kalibracje, bo Ty widziałeś jakieś zielone poświaty, chyba coś kręcisz albo sam grzebałeś w ustawieniach że widziałeś barwy rozkalibrowane. Człowieku w tym TV sam możesz ustawić czerń, chcesz mocną czerń nie ma problemu, chcesz więcej szczegółów w czarnych obszarach wystarczy wejść w ustawienia i ustawić i te ustawienia działają według mnie rewelacyjnie.
W dzisiejszych czasach nie ma produktów w 100 % idealnych, w innych markach SONY, SAMSUNG, LG też zdarzają się wadliwe egzemplarze. 8 lat temu kupiłem LG 4K jeden z wyższych modeli i w ciągu 2 lat był 3 razy w naprawie , wymieniali matrycę, zasilanie, i całą płytę główną
W tym TV na każdym ustawieniu czyli standard, film, dynamiczny itd. inaczej są skalibrowane kolory, wystarczy odrobinę chęci i można ustawić pod swoje upodobania czerń, nasycenie kolorów itd.
Piloty TCL są OK bardzo wygodne,
To samo chciałem napisać, nie wiem gdzie tam zielona poświata itp.Wiem że wiele osób sugeruje się tym tematem podczas kupna TV bo ja tak zrobiłem i szczerze-Chociaż nie kupiłem u Kikiego bo miałem naprawdę Xtra cenę to jestem mu wdzięczny za recenzję tego modelu jak również jestem wdzięczny innym kolegom, którzy wypowiedzieli się w tym temacie bo dzięki Wam nabyłem naprawdę genialny produkt.
Ps.Widzę że kilka osób nie tylko w tym temacie naskakuje na Kikiego i zarzuca mu że pisze nieprawdę oraz to że faworyzuje wybrane modele a przecież jego recenzja to 100% prawdy i wszystko się zgadza, delikatny, sporadyczny i naprawdę mało widoczny blooming a poza tym obraz jak z bajki z prawie oledową czernią, dla mnie to w porządku gość i napisał wszystko zgodnie ze stanem faktycznym.