TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

wyjek

New member
Nie wiem czy jest problem z implementacją HLG na telewizorach TCL czy z transmisją TVP, mecze są ciemne i wyblakłe, ale np. wczoraj po meczu było studio w gorszej jakości (pewnie nagrywane w 1080i pod TVP Sport), ale kolory i kontrast był w porządku, tak samo w reklamach. Ktoś ma więcej informacji czy użytkownicy innych telewizorów też się na to skarżą?

mixol

New member
Pod koniec ubiegłego roku, gdy Czesi zmienili standard na DVB-T2 HEVC, to przez jakiś czas transmitowano w czeskim multipleksie kanał NASA TV UHD. Nie pamiętam już, jaki miałem wtedy soft w moim EP680 55", ale problemów z obrazem 4K nie zauważyłem.

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

ulan

Member
dziwnie wyblakłe kolory i mówie o transmisji meczu, bo studio tvp to jedna wielka porażka, późne rokoko a jakość o której szkoda gadać

Kaniballo

New member
Ale masz kalibrację ?

Podepne się pod pytanie - czy ktoś może polecić własne ustawienia, które na 65ep680 będą dawać najlepszy obraz ;

cofnąłem z 999 na 395 i jest niebo a ziemia z tymi hlg i jakością obrazu na tvp4k ; czy ktoś ma jakieś info czy przed końcem mistrzostw wpuszczą jakiś nowy firmware z działającym poprawnie hlg i lepszą jasnością?

ulan

Member
TCK raczej nie ma w zwyczaju mówić cokolwiek na temat nowych wersji, niby wydają sporo aktualizacji ale mało co z tego wynika, a już szczególnie to widać po tym nieszczęsnym HLG , który w miarę dobrze działa w starszych wersjach (395) a w nowszych jest totalnie skaszaniony...

maciekmm

Member
To samo z modulami CAM. Nie dzialaja poprawnie na nowszych wersjach softu... Na starych jest w miare ok za wyjatkiem bardzo powolnego przelaczania kanalow (odkodowywania).

PanZdzisiek

New member
Może w końcu HLG będzie działać chodź w to wątpię wrócę z roboty zainstaluje.Jakby ktoś wcześniej zainstalować dajcie znać czy coś się zmieniło :)

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

coobah

Member
Bez reklam
Może w końcu HLG będzie działać chodź w to wątpię wrócę z roboty zainstaluje.Jakby ktoś wcześniej zainstalować dajcie znać czy coś się zmieniło :)

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka
Taka sytuacja na v. 643.
Robilem reset all i reset shop.
df1e32192803adc23db8c3bdaf28483c.jpg

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

martingg

Member
Jest jakiś soft na którym te apli (głównie) Netflix działa ok? Na obecnym startuje dłużej niż na samsungu sprzed 5 lat, zawiesza się itp itd

epifan

Member
Parę postów temu ktoś napisał o android 11 na TV.
Pytanie zasadnicze - co to miałoby zmienić, to że będzie 9/10/11?? Nic nie zmieni jeśli producent będzie odwalał amatorkę i wypuszczał 2 razy w tygodniu soft, który nie do końca działa.
Niespecjalnie rozumiem podejście, gdzie są działające rzeczy, potem nie działają i w nastu kolejnych softach nadal nie wracają do poprawnego rozwiązania a ciągną te zepsute.
Najgorsze jest to, że te TV ogólnie nie są złe, zły jest soft i w kółko do zarąbania nie mogą go

Do góry