TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

Yahoou77

Member
Ja mam podejście techniczne do takich zagadnień. Jak nie ma głośnika to dla mnie nie ma efektu bo z technicznego punktu widzenia .......
Szanuję także inne podejście oparte na wrażeniach subiektywnych.
Jak dla Ciebie jest już teraz lepiej to świetnie.
No właśnie chodzi o podejście techniczne. Widać masz niewielkie pojęcie o akustyce, o tym jak ludzki mózg rejestruje dźwięki itd. Poczytaj sobie o takich rozwiązaniach jak np. "QSound", "Binaural recording". Dziwisz się co można usłyszeć mając choćby przyzwoitej jakości sprzęt stereo. Gdybym cię zaprosił, do mojego pokoju odsłuchowego, w którym słucham tylko muzyki i gdzie mam tylko sprzęt stereo, włączył ci np.: płytę "Amused to death" R. Watersa, to zapewniam cię, że byś się zdziwił skąd słyszysz dźwięki, które przecież wydobywają się z dwóch kolumn przed tobą. Zapewniam cię, że źródła pozorne są słyszalne nie tylko w płaszczyźnie na wysokości uszu słuchacza ale również na różnych wysokościach. Takie cuda się dzieją... [emoji6]

/Pozostałych przepraszam za offtopic. Od tej chwili już będę trzymał się tematu [emoji16]/

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

coobah

Member
Bez reklam
Nie przeszkadza mi to zupełnie. Nie musiałeś usuwać.
Kulturalnie się Ciebie zapytałem, bo może nie wiedziałeś że soft 636 jest już dostępny od pewnego czasu.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

pm199

New member
U mnie jest tak, że pod względem szybkości działania, dźwięku i kontrastu lepszy v636. Na v635 więcej bugów, lepsze kolory i mniejsze smużenie (pewnie przez te nowe opcje). Trzeba pamiętać o resetach, bo przed nie działa wifi i zmienia wyszukiwanie kanałów na Albanię.

pm199

New member
Dziwne działanie diody led. Zapala się długo po wyłączeniu. Tak samo po powrocie do normalnego obrazu z dźwiękiem z trybu Tylko dźwięk. Miganie, kiedy powinna być nieaktywna. Po naciśnięciu informacji o programie i wybraniu Przypomnij mi zanikała część okna, informacji.

Wojtasban

New member
pm199 jak ty wyłapujesz niuanse typu lepszy kontrast czy smużenie na danym oprogramowaniu, ja na żadnym a instalowałem kilka już nie widziałem żadnych różnic jedynie w v635 wydaje mi się lepszy obraz na kablówce jakby wygładzony ale może to placebo

PaputK

Member
U mnie jest tak, że pod względem szybkości działania, dźwięku i kontrastu lepszy v636. Na v635 więcej bugów, lepsze kolory i mniejsze smużenie (pewnie przez te nowe opcje). Trzeba pamiętać o resetach, bo przed nie działa wifi i zmienia wyszukiwanie kanałów na Albanię.

O jakich butach mowa?
Edit:
Instalował ktoś v999? Warto? Jakie zmiany względem v635

Ostatnia edycja:

epifan

Member
Które 999 :p?? bo jest kilka - ostatni tu omawiamy był z 2 tygodnie temu i syf jak jasny gwint.
Jak bardzo ci zależy to przewiń w tył kilka stron.

maciekmm

Member
A mial byc nowy Android...
Teraz wypuscili nowe pseudo multimedialne telewizorki wiec beda mieli chwile zajecia nad oprogramowaniem dla nich.

Do góry