Oczywiście na każdy temat można mieć swoje zdanie i dobrze .. co do gwarancji Sony tak jak psiałem wiele razy że nie jest to idealna gwarancja i dużo jej brakuje do idealnej ale i tak jest lepsza od ubezpieczenia w marketach... tak jak napisałem jak się wie gdzie kupić taką gwarancję dostaje się za 1 zł albo za naprawdę śmieszne pieniądze.. Pytasz się po co mi taka gwarancja bo wielu osobom taka gwarancja pomogła plus kilku moich znajomych skorzystało.. oczywiście są tacy którzy średnio na tym wyszli - dlatego od jakiegoś czasu pisze że w życiu nie kupiłbym przy takich zapisach gwarancji tv za powiedzmy 20-30 tyś... niech sami sobie kupują do czasu kiedy pewnej rzeczy nie zrozumieją.
Oczywiście też pewnie przyjdzie ten moment że coś mi czy w mojej rodzinie rozleci się od Sony w ciągu gwarancji ale to tak jak pisałem jak postąpią źle ze mną to pożegnam firmę Sony - pytanie co kupić innego ale wtedy będę się zastanawiał.. kiedyś ten pierwszy raz nastąpi

kiedyś szczęście się kończy..
To nie wina Sony wg mnie jest że w SC w Gdańsku jest tak, a nie inaczej - to wina tego konkretnego Gościa który zarządza tym sklepem skoro w kilku innych da radę się dogadać, a w tym konkretnym SC piszesz że zawsze tak nędznie jest to niech spadają ... jest kilka innych w których naprawdę można się dogadać.
A co do marudzenia o PL to ja marudzę na serwis i to bez względu czy to rtv czy agd , bądź serwisy samochodowe - nie będę się rozpisywał bo to nie ten temat ale to jak jest na zachodzie, a jak jest u nas to szkoda aż pisać.. szkoda na to czasu i pod tym względem to jesteśmy - wiadomo gdzie..
A generalnie to ja bardzo szanuje swój kraj w nim się wychowałem, wykształciłem, dziękować Bogu żyje mi się w nim dobrze a nawet bardzo dobrze i ie mam powodów do narzekania.. a bywało rożnie tak jak pewnie i u Ciebie i u wielu ludzi... tylko ja jestem z tych co najpierw szukają winy u siebie dlaczego tak jest, a nie inaczej (jeśli chodzi o życie prywatne tj. praca - dom) ,,, nigdy nie zwalam na Rząd, na Prezesów, Dyrektorów itp tak jak to u nas lubi się mieć do wszystkich żal tylko nie do siebie.. Uważam że to co robimy i to jak nam się żyje to w 70% zależy od nas samych, a 30 % to szczęście i znajomości ... chociaż pewnie znasz takich co na tych 30% żyje im się całkiem dobrze

ale takie mamy życie.. czasem jest niesprawiedliwe.. ale znajomi się kończą w pewnym momencie i trzeba pokazać co potrafimy..
Pozdrawiam i życzę dobrej nocy.