Panowie, no i zakupiłem Sony KD-65XD9305 i powiesiłem na ścianie. Miałem problem z wieszakiem bo w SC twierdzili, że telewizor można wieszać tylko na dedykowanym wieszaku. Co ciekawe, jak weryfikowałem to telefonicznie w pomocy technicznej sony, to też mi powiedzieli, że pomimo że jest standard Vesa, to Sony nie rekomenduje wieszania na innych wieszakach, że niby jest cienki ekran i można go uszkodzić przy montażu albo później przy użytkowaniu na ruchomym wieszaku... Fakt faktem, że 4 dziury jednak ma. Przestraszony zleciłem powieszenie TV firmie współpracującej z SC. No i wisi :krol: Pierwsze wrażenia: faktycznie po włączeniu jest widoczny clouding szczególnie w trybie startowym, gdzie coś w rogach jest wyświetlane na czarnym tle, na szczęście nie tak jak na tym filmiku z linku. Jako dotychczasowego użytkownika plazmy pioneer kuro trochę mnie to zasmuciło

- tam zawsze ekran jest idealnie równo czarny. Na szczęście przy normalnym używaniu i oglądaniu filmów tego efektu się nie widzi. No ale żona od razu powiedziała, że "stary miał lepszą czerń.." No cóż... Ale na filmach gdy cały ekran jest czarny i nie działa podświetlenie czerń jest super.
Drugi problem to brak możliwości włączenia 3D z pilota przy oglądaniu treści z przeglądarki... Dopiero jak poczytałem fora i zainstalowałem sterowanie przez tablet udało mi się włączyć 3D - działa

.
Aha, no i standardowe ustawienia obrazu (kolorów) jest do niczego - przesycone, za jasne, biały jest niebieskawy itd. Czy miał ktoś kalibrację i mógłby podesłać ustawienia obrazu? Byłbym wdzięczny.